05 OCTOMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
COMUNICAT DE PRESĂ 27 septembrie 2024
COMUNICAT DE PRESĂ 27 septembrie 2024

Asociația PRO NATURA Galați, în parteneriat cu Agenția de Cooperare Transfrontalieră și Integrare Europeană din Galați, cu Organizația Neguvernamentală Ecologistă Mare Nostrum din Constanța și cu Asociația Națională a Autorităților Locale din Georgia, implementează proiectul „Atitudine ecologică și responsabilă pentru un comportament prietenos cu mediul înconjurător – EcoYOU”, BSB00532.

În data de 30 septembrie 2024 va fi organizată conferința de lansare a proiectului, care va avea loc în Galați, incinta Restaurantului Captain Jack (Strada Domnească nr. 2F, Galați 800201, România), începând cu ora 16:30.

Scopul proiectului este promovarea protecției mediului în bazinul Mării Negre prin activități de educație, conștientizare, tabere comune și campanii de curățare a râurilor pentru reducerea poluării fluviale și maritime.

Proiectul EcoYOU derivă din ideea că, prin campaniile comune de educare, conștientizare și curățare a râurilor pentru reducerea poluării fluviale și maritime, se poate îmbunătăți protecția mediului în regiunea Mării Negre.

De asemenea, proiectul explorează oportunitățile de dezvoltare a activităților transfrontaliere în țările beneficiare și nu numai, oferind o platformă vastă de schimb de experiență și cunoștințe între ONG-uri, autoritățile locale și regionale, instituții de învățământ superior și cercetare pentru promovarea în comun a bunelor practici de management de mediu. Aceste instituții și publicul larg vor constitui grupul țintă al proiectului și vor beneficia de seminare educaționale, evenimente de tip masă rotundă, activități comune de ecologizare a râurilor și lacurilor, sesiuni de consolidare a capacității instituționale și alte instrumente dezvoltate în cadrul proiectului.

Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Interreg Next Black Sea Basin 2021-2027 și are o durată de implementare de 18 luni.


Articole înrudite