23 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Comunicat de presă 25 octombrie 2018
Comunicat de presă 25 octombrie 2018

Titlul proiectului: MARLENA – Marine and River Litter Elimination, New Apporaches

Acronim: MARLENA

Perioada: 24 luni (17 August 2018 – 16 August 2020)

Bugetul total al proiectului: € 838 278.34 (ENI 771.216,06 Euro și Co-finanțare 67.062,28 Euro)

 

Suntem mândri să anunțăm că în data de 16 August 2018, Asociația pentru Dezvoltare Durabilă Prut – Dunăre Galați, alături de partenerii săi și de Municipalitatea Demirkoy din Turcia, în calitate de Lider, a semnat Acordul de parteneriat și Contractul de finanțare pentru proiectul MARLENA - Marine and River Litter Elimination New Approach (BSB139), proiect finanțat prin Programul Operațional Bazinul Mării Negre 2014-2020.   

Proiectul este o inițiativă comună a parteneriatului creat pentru a implementa cu succes măsuri de ameliorare a mediului. O atenție deosebită este acordată dezvoltării unui comportament ecologic și responsabil în rândul tinerilor.

 

Parteneriatul proiectului MARLENA BSB139 este alcătuit astfel:

- Municipalitatea DEMIRKOY, Turcia - Lider

- Asociația Zelena Strandja, Bulgaria (PP2);

- Asociația pentru Dezvoltare Durabilă ”Prut - Dunare” Galați (FLAG Galați), România (PP3);

- Centrul de Consultanță Ecologică Cahul, Republica Moldova (PP4);

- Institutul de Cercetare pentru Probleme Economice de Piață și Ecologie, Academia Națională de Cercerări Științifice a Ucrainei (IMPEER), Ucraina (PP5);

- Municipalitatea Malko Tarnovo, Bulgaria (PP6).


Evenimentul de lansare a proiectului MARLENA – Eliminarea deșeurilor marine și fluviale (MARLENA - Marine and River Litter Elimination New Approach) a avut loc la Galați în data de 25 octombrie 2018 cu participarea autorităților locale, mediului academic și a societății civile.

 

MARLENA BSB139 este inițiativa comună împotriva poluării existente în Bazinul Mării Negre, la nivelul apelor interioare, zonelor protejate și rezervațiilor naturale. Toate cele 5 regiuni țintă (Turcia - Demirkoy, România Sud - Est, Bulgaria Strandja și Malko Tarnovo, Republica Moldova - Cahul și Ucraina – Regiunea Odesa) se află în Bazinul Mării Negre și au o bogată diversitate biologică și un ridicat potențial turistic.


Articole înrudite