Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a început o anchetă după ce mai multe persoane au ajuns în două spitale gălăţene, victime probabil ale unei toxiinfecţii. Practic, după o pomană care a avut loc în localitatea Piscu, au ajuns în două spitale gălăţene 11 dintre cele 30 de persoane care fuseseră omenite la pomenire. Dintre persoanele care au fost aduse la spitale cu ambulanţele fac parte o gravidă de 32 de ani, însărcinată în patru luni, şi trei copii de 1, 6 şi 8 ani. Pomenirea a avut loc ieri dimineaţă, iar la masă s-a servit brânză, salam, sarmale şi pilaf. Aseară, rând pe rând, toţi cei 30 au început să se simtă rău şi nici nu se mai puteau ţine pe picioare. Pentru 11 dintre ei, stările de greaţă şi ameţeala au fost atât de puternice, încât au apelat la ajutor medical. Pacienţii au fost transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Spitalul de Copii. La Spitalul de Boli Infecţioase au ajuns 8 adulţi, dintre care şapte au fost internaţi şi al optulea tratat ambulatoriu. „Starea celor rămaşi internaţi este acum stabilă. Îi monitorizăm, mai ales pe pacienta care este însărcinată”, a precizat dr. Mihaela Vasile, de la Spitalul de Boli Infecţioase Galaţi.
Cei trei copii de 1, 6 şi 8 ani au ajuns la Spitalul de Copii, dar sugarul a rămas să fie tratat ambulatoriu, doar copiii mai mari, două fetiţe, au fost internate.
„Direcţia de Sănătate Publică Galaţi a început o anchetă pentru stabilirea alimentului care a produs toxiinfecţia alimentară. Specialiştii noştri au plecat deja la Piscu pentru prelevarea de probe din mâncarea servită la pomană, pentru a se stabili ce a produs îmbolnăvirea. Din primele date reiese că alimentele au fost cumpărate de la magazine din Galaţi şi gătite acasă”, a declarat dr. Valentin Boldea, directorul DSP Galaţi.
Potrivit medicilor de la Spitalul de Boli Infecţioase, starea celor 11 pacienţi este bună, ei aflându-se în afara oricărui pericol. Mai sunt monitorizaţi şi ceilalţi 19 pacienţi rămaşi la Piscu, care deocamdată nu au prezentat semne de boală.