28 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Un focar de toxiinfecţie alimentară a fost confirmat de Direcţia de Sănătate Publică Galaţi.
„Este vorba de un focar familial, de cinci persoane cu vârste cuprinse între 17 şi 30 de ani. Acestea au consumat la sfârşit de săptămână ciorbă de perişoare făcută din carne tocată cumpărată din comerţ şi caş de capră făcut în casă. La cinci ore după ce au consumat aceste alimente, cele cinci persoane au început să aibă simptome similare toxiinfecţiei alimentare: diaree, vărsături şi o stare generală de rău. Cele cinci persoane s-au prezentat la Spitatul din Tecuci, unde au fost reechilibraţi hemodinamic”, a precizat dr. Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.
În acest caz s-a declanşat anchetă epidemiologică. S-au luat probe din alimentele din care a consumat familia şi se va stabili care dintre alimentele consumate - carnea tocată sau caşul de capră - sunt vinovate de declanşarea toxiinfecţiei alimentare.
Autorităţile sanitare avertizează populaţia că, odată cu încălzirea vremii, trebuia acordată o şi mai mare atenţie manipulării alimentelor, deoarece există risc mai mare de toxiinfecţie.
Totodată populaţia trebuie să aibă grijă şi de unde cumpără alimentele, mai ales dacă este vorba de produse lactate. Nu trebuie să uităm că anul trecut, vara şi primăvara, cele mai multe toxiinfecţii alimentare au avut ca punct de plecare caşul sau brânza.

Articole înrudite