19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Tinerii din Galaţi preocupaţi de provocările climatice pot fi premiaţi în cadrul Climate Change Summit Awards
Tinerii din Galaţi preocupaţi de provocările climatice pot fi premiaţi în cadrul Climate Change Summit Awards

Competiţia Climate Change Summit Awards, din cadrul Climate Change Summit, cel mai mare eveniment regional pe tema schimbărilor climatice, invită tinerii din Galaţi sub 30 de ani, dar şi întreprinderile mici şi mijlocii, să propună soluţii inovatoare ce abordează provocările de mediu. Finanţările vor merge către idei din zona de energie, mobilitate, construcţii, economie circulară, alimentaţie şi agricultură, biodiversitate şi educaţie pentru mediu. Cei interesaţi se pot înscrie pe https://climatechange-summit.org/ccs-awards/. 

După două ediţii de succes, care au reunit peste 2.900 de participanţi, aproape 2 milioane de spectatori online şi peste 160 de speakeri, Climate Change Summit revine în 2024 cu o ediţie mai amplă, care va avea loc în perioada 15 - 17 octombrie, în Bucureşti. Pe lângă prezentări de soluţii antreprenoriale, bune practici şi proiecte sustenabile din toate colţurile lumii, paneluri şi evenimente conexe, Summitul adaugă sub umbrela sa Climate Change Summit Awards. Competiţia va oferi 6 premii în valoare totală de 12.000 de euro, oportunitatea de crowdfunding, dar şi recunoaşterea soluţiilor inovatoare şi ideilor practice la provocările climatice prezentate de tineri sub 30 de ani, dar şi întreprinderilor mici şi mijlocii, cu minim 3 ani de activitate, din România şi  Europa Centrală şi de Est (CEE). 

„La Climate Change Summit, ne luăm angajamentul să susţinem acele soluţii care aduc schimbări pozitive în faţa provocărilor climatice din România şi Europa Centrală şi de Est. Premiile noastre aduc atât recunoaştere pentru tinerii inovatori şi IMM-urile care modelează un viitor sustenabil, cât şi resurse pentru a-şi amplifica impactul. Extinderea programelor SIS de educaţie de sustenabilitate în ţări ca Serbia, Bulgaria şi Croaţia subliniază, de asemenea, angajamentul nostru de a construi o comunitate puternică şi rezilientă în toată Europa Centrală şi de Est”, declară Ciprian Stănescu, Preşedinte Social Innovation Solutions.

Climate Change Summit Awards acceptă două tipuri de aplicaţii: idei şi soluţii; şi se adresează tinerilor şi IMM-urilor din România şi CEE prin cinci categorii tematice, alături de un premiu special, care va fi acordat exclusiv aplicaţiilor din CEE. Astfel, tinerii sub 30 de ani pot depune proiecte de mediu sau afaceri aflate în faza de concept, având posibilitatea de a primi un grant pentru dezvoltarea proiectului, dar şi oportunitatea de a face crowdfunding, în timp ce IMM-urile sunt invitate să prezinte soluţii pentru provocările de mediu, urmând a fi incluse într-un raport ce va evidenţia inovaţiile în abordarea sustenabilităţii în regiune.
Categoriile deschise înscrierilor din România şi CEE pe https://climatechange-summit.org/ccs-awards/  sunt:
- Energie, Mobilitate, Construcţii: soluţii inovatoare pentru producerea şi consumul de energie, îmbunătăţirea mobilităţii durabile şi promovarea practicilor de construcţie ecologică.
- Economie Circulară: proiecte ce creează un sistem închis de reciclare şi gestionare a resurselor, îmbunătăţind eficienţa şi reducând impactul asupra mediului.
- Alimentaţie şi Agricultură: iniţiative pentru o producţie alimentară mai sustenabilă şi o agricultură regenerativă, reducând risipa alimentară şi promovând diete mai sănătoase şi mai durabile.
- Biodiversitate: proiecte de protejare a ecosistemelor şi a speciilor ameninţate, restaurarea habitatelor naturale şi creşterea rezilienţei mediului.
- Educaţie pentru Mediu: programe educaţionale inovatoare pentru creşterea conştientizării şi a înţelegerii problemelor de mediu, folosind tehnologia şi experienţa practică pentru a încuraja acţiunea ecologică.

Acestora li se adaugă şi Premiul CEE, o categorie specială pentru aplicaţii de proiecte şi idei din ţările din Europa Centrală şi de Est, cu excepţia celor din România.
Pentru fiecare categorie vor fi acordate câte două premii, unul pentru idei şi unul pentru soluţii. 

Înscrierile se pot face pe https://climatechange-summit.org/ccs-awards/ între 15 aprilie şi 1 septembrie. Juriul competiţiei Climate Change Summit Awards este format din experţi recunoscuţi din diverse domenii şi parteneri implicaţi în acţiuni pentru combaterea schimbărilor climatice şi promovarea sustenabilităţii, inclusiv oameni de ştiinţă din domeniul mediului, decidenţi politici, antreprenori de succes în sectorul ecologic şi reprezentanţi ai ONG-urilor de mediu şi instituţiilor academice influente. 

Câştigătorii Climate Change Summit Awards vor fi anunţaţi în cadrul Summitului, pe 15 octombrie, unde aceştia vor avea ocazia să-şi expună ideile şi soluţiile, vor fi premiaţi cu granturi şi vor avea posibilitatea să primească contribuţii din partea publicului prezent la eveniment. 


Articole înrudite