22 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
În perioada 3-4 octombrie s-a desfăşurat la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi un interesant simpozion organizat de Asociaţia Specialiştilor din Morărit şi Panificaţie din România. Scopul întâlnirii a fost calitatea în morărit şi panificaţie, la eveniment participând cei mai puternici producători de produse în domeniu. „Asociaţia s-a constituit acum 22 de ani, scopul ei fiind realizarea de progrese tehnologice în domeniul panificaţiei. Se doreşte ca pe viitor asociaţia să fie reprezentată în relaţia cu autorităţile naţionale”, a declarat profesorul Iuliana Banu, prodecanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Important de amintit este că decanul facultăţii, profesorul Petru Alexe, a primit titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, drept o recunoaştere a activităţii sale în spaţiul universitar, dar şi al industriei alimentare din România.
Biscuiţi fără gluten
Simpozionul producătorilor din morărit şi panificaţie a fost o ocazie bună pentru ca studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi să facă cunoscut ultimul produs alimentar pe care l-au creat: biscuiţii fără gluten. Interesante sunt şi cele trei feluri de pâine creată de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare Bucureşti. Este vorba de pâine nedospită de secară şi cartofi, pâine nedospită multicereale cu cartofi şi pâine nedospită multicereale cu ceapă. Pe 16 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentului, la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi va fi organizat un concurs intern, destinat studenţilor şi masteranzilor. „Vor fi prezentate produse noi din carne, produse de panificaţie şi produse zaharoase”, a declarat Cristian Dima, inginer doctorand la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor. Un element inedit al concursului va fi echipa de degustători, care va exprima opinii legate de calitatea produselor nou create, printre participanţi numărându-se şi studenţi care au participat la concursul internaţional „Ecotrophelia”.


Articole înrudite