19 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App

Acesta a fost subiectul sui-generis a mesei rotunde intitulată „Voluntariatul, de la provocare la necesitate”, găzduită de Cercul Militar Galaţi, organizată sub patronajul Asociaţiei Suport Medical Activ, al cărei preşedinte este dr. Marcela Dragomir, care a mulţumit tuturor celor care au răspuns apelului de a participa la un simpozion care are o temă atât de generoasă, şi anume voluntariatul, printre invitaţi numărându-se reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Şcolar Judeţean, ai Jandarmeriei Galaţi, ai Garnizoanei Galaţi, ai ONG-urilor, medici, ofiţeri, farmacişti, cadre didactice. De asemenea, au fost prezenţi directorul ITM Galaţi, Ionel Petrea, directorul Zonei Libere Galaţi, Angela Ivan, dar şi consilierul local PDL Mihai Alin.
Discuţiile s-au aprins repede, aproape fiecare invitat spunându-şi  părerea despre necesitatea promovării activităţilor de voluntariat, venind cu exemplul personal de implicare în astfel de activităţi. În urma dezbaterii conduse de dr. Marcela Dragomir s-au desprins câteva idei importante, cum ar fi faptul că  termenul de „voluntar” ar trebui să fie sinonim cu cel de „omenie” şi că tot ce faci pentru aproapele tău denotă multă dragoste, dorinţa de a fi util, de a aduce bucuria pe chipul celor din jur. Cei prezenţi au ajuns la concluzia că există o multitudine de domenii în care este nevoie de activităţi voluntare, cum ar fi asistenţa şi serviciile sociale, protecţia drepturilor omului, domeniile medico-sanitar, cultural, artistic, educativ, de învăţământ, ştiinţific, umanitar, religios, filantropic, sportiv, de protecţie a mediului, social şi comunitar. Persoana care face voluntariat nu o face pentru a primi o remuneraţie sau vreo recompensă, ea găsind oportunitatea de a cunoaşte persoane diverse şi de a-şi împărtăşi experienţa celor din jur, primind, în schimb, satisfacţie sufletească, experienţă în diferite domenii, prietenii.
„Numărul persoanelor prezente şi diversitatea mediilor din care acestea proveneau m-au convins că sunt mulţi cei cărora le pasă şi că putem găsi un limbaj comun, şi anume voluntariatul, adică omenia”, ne-a declarat doctorul Marcela Dragomir.


Articole înrudite