Gălăţenii nu au siguranţa mesei de Paşte pentru că multe dintre alimentele pe care le cumpără nu sunt sănătoase. Bineînţeles, acesta este un adevăr general valabil, pentru că nu prea mai găsim în magazine hrană sănătoasă, dar afirmaţia de mai sus este întărită de rezultatul controalelor efectuate de comisarii de la Protecţia Consumatorilor. Aceştia au găsit preparate din carne expirate sau fără informaţiile de identificare. De asemenea, şi cozonacul pregătit în casă e compromis deoarece nu a putut fi stabilită durata valabilităţii pentru drojdie sau pentru rahat.
Ceea ce mă miră este faptul că vânzătorii sau patronii societăţilor comerciale vizate ştiu deja, din anii precedenţi, că în preajma sărbătorilor urmează controale intense şi nu scapă de marfa expirată. Dacă totuşi ne gândim că aceştia iau anumite măsuri şi tot sunt găsite nereguli, înseamnă că în cealaltă perioadă a anului e jale. De asemenea, situaţia nu apare doar la sărbători - fiecare verificare a CJPC este soldată cu cel puţin un astfel de caz.
În condiţiile în care noi plătim pentru un anumit aliment, nu găsesc scuză pentru lipsa de corectitudine a comercianţilor. Mi se pare inadmisibil faptul că este vândută mâncare expirată sau păstrată în condiţii mizere. Nu mai avem nicio siguranţă deoarece şi la preparatele de casă adăugăm ingrediente din comerţ. Unde mai punem că unele magazine au fost prinse şi cu ocaua mică la verificările din această perioadă - pachetele de făină şi de zahăr cântăreau mai puţin de un kilogram, cât era stipulat pe ambalaj.
Sintagma „clientul nostru, stăpânul nostru” a rămas undeva în urmă şi s-a transformat în „clientul nostru, prostul nostru”, deoarece puţini comercianţi mai au respect pentru consumatorii care le cumpără marfa. Sunt interesaţi doar să le crească rulajele şi, pentru mulţi, nu contează ce şi cum vând. Astfel, din câte se vede, trebuie să avem mare atenţie la ceea ce punem pe masa de Paşte, deoarece mai sunt multe alte magazine alimentare care au rămas de verificat.