Turiștii străini ar putea să descopere în curând că Thailanda a devenit o destinație mai scumpă decât era în urmă cu doi ani, în condițiile în care autoritățile intenționează să majoreze tarifele la hotel, până la nivelul la care erau înaintea pandemiei, pentru a susține o revenire mai rapidă a industriei, transmite Bloomberg.
Ministerul thailandez al Turismului intenționează să ceară operatorilor hotelieri să introducă o structură duală de tarifare, conform căreia vizitatorii străini vor trebui să plătească tarife similare cu cele anterioare pandemiei, în timp ce localnicii vor continua să se bucure de tarife reduse, a declarat recent purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Bangkok, Traisuree Taisaranakul.
"Acest sistem este necesar pentru menținerea standardelor cu privire la tarife și servicii pentru turiștii străini, care afectează percepția asupra brandului turistic al țării. Tarifele, care au fost reduse în perioada pandemiei de Covid-19, vor fi menținute pentru thailandezi în ideea de a sprijini turismul intern", a precizat purtătorul de cuvânt al Guvernului.
În prezent, hotelurile din destinațiile turistice fierbinți precum Bangkok, Phuket, Krabi și Koh Samui continuă să ofere reduceri semnificative pentru a readuce turiștii, după ce pandemia a coborât gradul de ocupare a hotelurilor până la 30%.
Chiar dacă nu există o reacție imediată la propunerea Guvernului de la Bangkok din partea operatorilor de hoteluri, Ministerul Turismului și Autoritatea pentru Turism din Thailanda vor avea în scurt timp discuții cu Asociația hotelierilor din Thailanda cu privire la planurile de introducere a unei structuri duală de tarifare, a spus Traisuree Taisaranakul.
Chiar dacă țara din sud-estul Asiei a eliminat aproape toate restricțiile de călătorie, sectorul turismului nu și-a revenit încă de pe urma pierderilor mari acumulate în perioada pandemiei. Thailanda se așteaptă la 9,3 milioane de sosiri de turiști străini în acest an, ceea ce ar reprezenta doar o mică parte din cei 40 de milioane de turiști străini înregistrați în 2019. (sursa Agerpres)