Încurajarea dialogului dintre Guvern şi sindicate trebuie să fie o prioritate, pentru dezamorsarea grevei personalului din învăţământ, deoarece suntem în situaţia în care am trecut peste o perioadă pandemică, am făcut cursuri online, sunt generaţii care au goluri în educaţie, care trebuie acoperite, a afirmat miercuri ministrul Economiei, Florin Spătaru.
"Cunosc problematica educaţiei, pentru că soţia mea lucrează în domeniul educaţional. Nu vorbim doar de salarizare, pentru că lista revendicărilor în această grevă e mult mai mare - şi cred că ar trebui discutată corespunzător, pentru că aici vorbim de subfinanţare, vorbim de statutul profesorilor, vorbim de mult mai multe lucruri decât salarizare. Soţia mea nu face grevă pentru a creşte salariile, ci pentru că în educaţie avem nevoie de o transformare tocmai pentru a ne pregăti pentru viitor. Copiii nu trebuie să sufere. Asta este foarte important şi, tocmai de aceea, încurajarea dialogului şi a discuţiilor între Guvern şi sindicate trebuie să fie o prioritate, pentru că suntem în situaţia în care am trecut peste o perioadă pandemică, am făcut cursuri online, sunt generaţii care au goluri în educaţie, care trebuie acoperite", a susţinut Spătaru, la conferinţa "România - Strategia dezvoltării", organizată de Ziarul Bursa.
El a subliniat că o grevă şi prelungirea perioadei de examinare, cu efect imediat asupra copiilor, "trebuie tratate foarte serios".
"Continuarea dialogului şi găsirea unei soluţii concrete de a rezolva această situaţie trebuie analizată şi prioritizată în perioada imediat următoare pentru ca acei copii să nu sufere, pentru a putea avea generaţii care să nu-şi aducă aminte după ani de zile că au trecut printr-o situaţie critică şi nu ştiu ce se întâmplă mâine cu ei, când vor trebui să fie admişi la liceu, să dea acele evaluări naţionale, să poată să îşi continue activitatea educaţională aşa cum trebuie", a mai spus ministrul, potrivit Agerpres.
Reamintim că greva generală din învăţământ a fost declanşată luni, 22 mai, când peste 150.000 de cadre didactice şi circa 70.000 personal didactic auxiliar şi nedidactic au recurs la această formă de protest.
Citeşte şi «Marş, fă, la ore, că şi aşa nu faceţi nimic toată ziua!» Profesoară: «Am plâns, doamna Budeanu!»