Doar un an a mai rămas pentru cumpărarea unui laptop cu Windows 7 sau 8

Luni, 09 Noiembrie 2015 00:00
Publicat în Economie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă doriţi să evitaţi Windows 10 pe noul PC cumpărat, aveţi un termen limită. Anul viitor la această dată, producătorii de PC-uri nu vor mai oferi calculatoare cu Windows 7 sau 8, pentru că Microsoft nu le va permite, anunţă revista Digital Trends, marţi, într-un articol online.

Ciclul de viaţă pentru Windows evidenţiază când producătorii OEM (Original Equipment Manufacturer n.r.) pot vinde dispozitive cu versiuni mai vechi ale sistemului de operare de la Microsoft şi până la 31 octombrie 2016, toate dispozitivele noi comercializate trebuie să ruleze Windows 10. "Când Microsoft lansează o nouă versiune de Windows, vom continua să permitem producătorilor OEM să vândă PC-uri cu versiuni anterioare preinstalate timp de până la doi ani de la data de lansare a noii versiuni", se menţionează în textele licenţelor.

Desigur că normele pot fi flexibile şi a le urma exact ar fi împiedicat ca Windows 7 să fie oferit pe noi dispozitive în octombrie trecut. Downgrade-urile contra Windows 8 ale întreprinderilor şi consumatorilor deopotrivă au forţat mâna Microsoft şi tocmai acesta este motivul pentru care Windows 7 este oferit până acum, notează Digital Trends.

Dar Windows 10 este în general mult mai iubit decât Windows 8 şi Microsoft lucrează din greu pentru a aduna cât mai mulţi utilizatori posibil utilizând cel mai recent sistem de operare - inclusiv o etapă fără precedent de a oferi upgrade-uri gratuite pentru utilizatorii de Windows 7 şi 8. Cu toate acestea, este puţin probabil că se va prelungi termenul limită pentru producătorii OEM.

Rata mai mare de adoptare a noului sistem de operare poate fi văzută în numărul de utilizatori, care a crescut la peste 120 de milioane. Între timp, circa 28% din toate platformele de Windows rulează acum Windows 10 în loc de o versiune mai veche a sistemului de operare.

Desigur, doar pentru că nu se pot cumpăra noi dispozitive cu Windows 7 nu înseamnă că Windows 7 însuşi nu va primi actualizări: suportul extins pentru acest sistem de operare durează până în ianuarie 2020. Suportul mainstream pentru Windows 8 durează până în ianuarie 2018, cu suport extins până în 2023.

Dispozitivele dumneavoastră curente vor continua să funcţioneze, dar dacă doriţi un dispozitiv nou cu un sistem de operare vechi, trebuie să acţionaţi în următoarele 12 luni, conchide Digital Trends.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu