Nu e nimeni care să nu știe despre Star Wars. Istoria Războiului Stelelor (așa cum este tradus în română) este mult mai amplă decât ne arată filmele și chiar seria. Prima imagine a acestei galaxii foarte, foarte îndepărtate a fost, de fapt, ecranizarea primului film, iar de atunci, Războiul Stelelor s-a bucurat de o istorie bogată în cărți, benzi desenate și Lego Star Wars.
Lego există de mulți ani, dar indiferent de câte gadgeturi uimitoare ajung în magazine, nu pare să se demodeze niciodată. Pe măsură ce fiecare nouă generație descoperă din nou cele mai bune seturi Lego, ia naștere o lume cu totul nouă de distracție. Filmele și jocurile au inspirat multe variante Lego, dar seturile Lego Star Wars au dus Lego la un nou nivel de popularitate. Seturile Lego Star Wars au devenit ultima jucărie indispensabilă pentru copiii creativi, dar și pentru adulți. Acestea combină toată distracția francizei Star Wars cu beneficiile educaționale solide cu care vin la pachet toate seturile de construcție cu blocuri Lego.
Lego Star Wars: de ce este atât de iubit în toată lumea? Povestea de bază a Războiului Stelelor este despre lupta dintre bine și rău în toate aspectele. Un stat militarizat și sângeros, care domină soarta planetelor, reprezintă întunericul, în timp ce Rezistența, înarmată cu curaj și moralitate, apără democrația și ne aduce lumina de care avem atâta nevoie. Cum să nu vrei să construiești un Lego Star Wars, chiar și adult fiind? Pentru că lupta nu se oprește aici, ci se mută la ființa umană însăși, care are în ea la fel de multă lumină ca și întuneric. Familia Skywalker își petrece aproape patruzeci de ani între bine și rău. Cum să nu ne identificăm cu ei? Cu toții avem aceeași luptă în noi. Cum să nu ne cumpărăm un Lego Star Wars, indiferent de vârstă?
Filmul lui George Lucas a marcat un punct de cotitură în utilizarea efectelor speciale în cinematografie. Când a fost lansat la sfârșitul anilor '70, toată lumea a vrut să știe cum au fost realizate acele efecte vizuale. Navele, droizii, exploziile din spațiul cosmic. Totul era nou și interesant. Chiar și astăzi, fanii nostalgici ai acestei saga sunt încă uimiți de nivelul vizual al operei originale, pe care, la o scară mai mică, desigur, îl pot reproduce cu ajutorul unui Lego Star Wars.
Există o grămadă de jocuri Lego Star Wars, de la personaje, la scene întregi sau navele cosmice. Yoda și Baby Yoda sunt mereu la modă și iubite de oamenii din toată lumea. Cu Lego Star Wars poți construi și retrăi aventurile iconice ale lui Han Solo, Leia și Luke din saga Star Wars. Poți reconstrui aripa X-Wing, Șoimul Mileniului, Steaua Morții sau flota Rebelilor! Cu Lego Star Wars tu decizi cine câștigă, tu decizi decorul și tu decizi cine este protagonistul poveștii tale.
Și, așa cum povesteam, nu doar copiii se joacă Lego. Potrivit unui sondaj realizat recent, aproximativ 25% din jucăriile vândute în Statele Unite sunt cumpărate de adulți și nu sunt cadouri destinate copiilor. Industria vizează această nouă categorie de consumatori – de obicei bărbați între 25 și 40 de ani. Ideea că astăzi un adult poate fi mai liber să-și exprime dragostea față de anumite produse și, pe scurt, să fie fan al unor saga precum Star Wars sau Harry Potter, a fost acceptată de câțiva ani încoace. Așa că un Lego Star Wars e cadoul perfect pentru un adult despre care știm că e fan.
De asemenea, îi poți povesti un pic și despre primul joc de Lego. Tu o știi? Deși LEGO produsese anterior tot felul de jucării, atât din lemn, cât și din plastic, conceptul de "LEGO Play System" a apărut în 1955. În același an au fost lansate pe piață mai multe seturi de clădiri și vehicule. Primul set Lego, așa cum îl cunoaștem astăzi, a fost Town Plan No. 1. Era un set pentru amenajarea unui mic oraș cu clădiri, case, o biserică și chiar un magazin Volkswagen. Conceptul revoluționar era că toate piesele puteau fi asamblate în mai multe moduri, încurajând creativitatea dincolo de respectarea instrucțiunilor de asamblare.
Cu toate acestea, problema realizării unei îmbinări solide între cărămizi a rămas nerezolvată. În cele din urmă, în 1957, a fost găsită soluția potrivită: trei tuburi goale în interiorul cărămizilor se potriveau în proeminențele din partea superioară. Astfel a luat naștere cărămida (blocul) Lego care a supraviețuit până în prezent și a reprezentat un punct de cotitură în producția companiei. Și în viața noastră!