08 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
UPDATE: Au fost prelungite înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024
UPDATE: Au fost prelungite înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024

Directorii de şcoală din Galaţi se mai pot înscrie la Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024 până pe 15 iulie.
AVE (Asociaţia pentru Valori în Educaţie) prelungeşte înscrierile pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024. Directorii şi directorii adjuncţi din liceele, şcolile şi grădiniţele publice din judeţul Galaţi mai pot completa formularul de înscriere până pe 15 iulie (ora 23.59). Formularul este disponibil online (https://ave-romania.ro/inscriere-gala/). Sunt eligibili pentru înscriere toţi directorii şi directorii adjuncţi în funcţie în anul şcolar 2023 – 2024, mai puţin cei care au fost premiaţi la ediţiile anterioare ale Galei. De asemenea, oricine cunoaşte un director de şcoală cu rezultate extraordinare îl poate recomanda pentru înscriere, prin completarea unui formular online (https://eu.jotform.com/form/241162084429353).
Pe 5 septembrie, la Galaţi, vor fi aleşi cei 3 finalişti regionali din Estul ţării pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat şi Egalitate de Şanse care vor participa la etapa de jurizare naţională de la Bucureşti.
Gala Premiilor pentru Directorii Anului reprezintă ocazia de a demonstra că directorul de şcoală este un vector de schimbare care oferă un impuls vital comunităţii educaţionale, fiind şi o sursă de inspiraţie pentru alţi directori.  Cu fiecare ediţie a Galei, AVE facilitează parteneriate între şcoli şi companii, şcoli şi ONG-uri şi amplifică impactul educaţiei în viaţa fiecăruia, dincolo de spaţiul imediat al şcolii.
„Efectele acestui eveniment prin care celebrăm şi premiem, iată, pentru a opta oară consecutiv, Directorii Anului, se resimt, în primul rând, la nivelul comunităţilor. Directorii de şcoală finalişti şi premianţi au devenit modele de inspiraţie, iar ideile lor au călătorit dincolo de sălile de clasă, influenţând practici la nivel local, regional sau naţional. Putem spune azi cu certitudine că, prin etalarea realizărilor şi punerea în prim-plan, de-a lungul timpului, a directorilor de şcoală cu rezultate vizibile, produc schimbări semnificative în educaţie, de tip butterfly effect, la toate nivelele, prin implicarea diferiţilor actori din societate”, spune Andreea Nistor, Director Executiv AVE.
Decernarea premiilor celei de-a opta ediţii a Galei va avea loc pe 24 octombrie, la Opera Naţională Bucureşti, când vor fi premiaţi 4 directori de şcoală pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat şi Egalitate de Şanse, precum şi marele premiu, Directorul Anului 2024.
Categoria Inovare aduce în prim-plan realizări care au dus la deblocarea unor procese, care au implicat actori din afara şcolii pentru îndeplinirea obiectivelor, care au avut în vedere utilizarea tehnologiei sau a elementelor de inovare pentru învăţare vizibilă la elevi. Categoria Antreprenoriat vizează competenţe demonstrate în gestionarea resurselor şi a bugetului, în identificarea şi atragerea de venituri suplimentare, dar şi abilităţii de a vedea oportunităţi acolo unde au existat provocări. Categoria Egalitate de Şanse este dedicată acţiunilor care au ajutat ca fiecare elev să aibă participare şcolară, iar cei mai vulnerabili dintre copii să fie integraţi şi să li se asigure progresul şcolar.
Titlul de Directorul Anului 2024 se acordă unuia dintre finaliştii primelor 3 categorii de premii, care depăşeşte nivelul aşteptat al unei categorii şi îndeplineşte criterii transversale: are o viziune clară asupra direcţiei în care conduce unitatea de învăţământ, dă dovadă de creativitate, abilităţi de comunicare şi negociere, rezilienţă în faţa provocărilor, este un lider inspiraţional, ştie să îşi motiveze echipa şi să creeze un mediu de învăţare bun pentru adulţi şi pentru elevi.
Directorii se pot înscrie prin completarea unui formular disponibil online (https://ave-romania.ro/inscriere-gala/) la maximum două categorii de premii din cele trei (Inovare, Antreprenoriat şi Egalitate de Şanse). Fiecare director înscris este luat automat în considerare şi pentru marele premiu, Directorul Anului 2024.
Premiul acordat fiecărei categorii va fi de 3.500 de euro, sumă care are ca scop susţinerea directorilor în proiectele pe care le au în derulare în cadrul şcolii sau pentru a demara un nou proiect, dar şi un loc asigurat în cadrul Programului de Transformare a Şcolilor din România (https://ave-romania.ro/), coordonat de AVE.
Selecţia şi jurizarea pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului se face mai multe etape. Noutatea acestui an o reprezintă introducerea unei etape de jurizare la nivel regional, astfel că vor avea loc 4 jurizări de acest tip în funcţie de împărţirea geografică. Fiecare regiune va trimite în etapa de la Bucureşti câte 3 câştigători pentru categoriile Inovare, Antreprenoriat şi Egalitate de Şanse.
Gala Premiilor pentru Directorii Anului are ca scop recunoaşterea şi sprijinirea directorilor de şcoală care prin iniţiativele şi proiectele derulate au impact în viaţa elevilor, subliniind rolul lor esenţial în procesul educaţional ale cărui efecte determină pe termen scurt şi lung toate palierele economice şi sociale, potrivit unui comunicat al AVE.
Asociaţia pentru Valori în Educaţie (AVE) este o organizaţie non-profit, al cărei principal obiectiv este acela de a aduce sistemul educaţional din România în top 10 din Europa, până în 2035. AVE doreşte să sprijine  transformarea sistemului educaţional din România într-unul care să promoveze respectul, onestitatea, spiritul de echipă şi responsabilitatea.

ŞTIRE INIŢIALĂ: Directorii de şcoală din Galaţi sunt asteptaţi să se înscrie la Premiile pentru Directorii Anului 2024

  • Galerie Foto:

Articole înrudite