Furnicar de nedescris în căminul deschis inițial doar pentru studenți, rudele acestora și cadrele didactice, la Universitatea Dunărea de Jos din Galati. Acum sunt cazați peste 200 de ucraineni, multe mame și foarte mulți copii. Căminul lucrează acum în regim hotelier all-inclusiv. Parterul este recepție și sală de mese unde non-stop voluntarii studenți pregătesc masa. Ceai, cald, cafea, diverse produse alimentare, fiecare intră pe bandă și își pregătesc.
Mobilizarea studenților români e exemplară. Mediciniștii se ocupă de prim ajutor și consultații, iar ceilalți adună ajutoarele și pregătesc camerele. Holul e plin de trolere încărcate cu ce au putut să adune în ultime momente. Parterul este în totalitate centru de colectare. Și gălățenii vin în număr impresionant de mare. Sunt preluați la intrare de voluntar. În cămin nu se intră, spaima covidului încă există. Se aduc de la jucării de pluș, la alimente, haine pături. Parcarea căminului e plină de mașini și binevoitori.
Afluența de refugiați a depășit așteptările. Administrația Universității nu se aștepta, așa că se va mai deschide un cămin. "Câteva sute de refugiați au venit în cursul nopții după bombardamentele din zona Odessa, mare parte au plecat pe jos către Galați. Au ajuns foarte multe familii cu copii mici. Avem locurile de cazare ocupate, pe care le-am deschis inițial, și redeschidem un cămin pentru a putea dubla numărul locurilor de cazare", a precizat Alexandru Nechifor, prorector Univesitatea Dunărea de Jos. În Universitate învață 85 de ucraineni care în aceste momente au devenit liantul între cei care își părăsesc acum țara și România.