40 de cadre didactice din Ucraina participă la proiectul „Şcoala de vară dunăreană", aflată la ediţia a doua. Şcoala de vară se desfăşoară între 24 şi 28 iulie, având ca scop să perfecţioneze cunoştinţele de limba română ale profesorilor şi învăţătorilor care predau în şcolile din sudul Basarabiei (actualmente regiunea Odesa), informează BucPress, preluat de Romanian Global News.
Atelierul pedagogic este organizată de Asociaţia „Danubiana" Galaţi în parteneriat cu Colegiul Naţional "Costache Negri", fiind susţinut financiar de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni de la Bucureşti.
Spre deosebire de prima ediţie a şcolii de vară din anul 2015, la care au participat 25 de profesori şi învăţători din regiunea Odesa, la actuala ediţie la derularea proiectului sunt implicaţi 40 de cadre didactice de etnice română din Ucraina. Este vorba de profesori şi învăţători din Oziornoie, Orlovca, Camişovca, Izmail, Utkonosovka ş.a localităţi. Este un proiect care prevede un schimb de experienţă între profesorii din cele două state.
În momentul de faţă, la Suceava, cadre didactice care predau limba română sau lecţii în limba română în şcolile din Ucraina participă la un curs de perfecţionare organizat de Institutul "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru românii de pretutindeni. Stagiul de perfecţionare se desfăşoară pe parcursul a 6 zile şi se axează pe trei teme majore: limba română, psihopedagogie şcolară şi spiritualitate românească.