20 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Mircea Dinescu vine la Galaţi la Festivalul Scrumbiei Dunărene - 2023
Mircea Dinescu vine la Galaţi la Festivalul Scrumbiei Dunărene - 2023

Faleza Inferioară a Dunării va găzdui, timp de trei zile, în perioada 07 - 09 aprilie 2023, Festivalul Scrumbiei Dunărene - 2023.

De sărbătoarea Floriilor, gălăţenii se vor putea bucura de un festival unde vedeta va fi peştele. Pe faleză, începând de vineri, 07 aprilie 2023, vor fi standuri cu produse tradiţionale pescăreşti, iar pe grătare va fi perpelită gustoasa scrumbie, dar şi alte varietăţi de peşte. Va fi organizată şi o expoziţie de unelte de pescuit, dar şi o expoziţie cu vânzare de produse realizate de meşteri populari.

festival scrumbie galati

Sâmbătă, 08 aprilie 2023, pescarii sunt invitaţi să participe la un concurs de pescuit care va începe la ora 07.30. În jurul prânzului, câştigătorii vor primi premii constând în unelte de pescuit. După-amiază, începând cu ora 17.30, muzica populară va răsuna pe faleză, asezonând mâncărurile de peşte cu un fundal sonor plăcut.

Duminică, 09 aprilie 2023, de la primele ore ale dimineţii, ora 07.30, va fi dat startul concursului "Borş pescăresc". La ora 12.30, maestrul Mircea Dinescu va oferi gălăţenilor un adevărat spectacol culinar acompaniat de taraful de la Vărbilău ce va fi transmis, la Prima TV, în cunoscuta emisiune a maestrului. Festivalul se va încheia duminică seară cu un concert de muzică populară.


Articole înrudite