26 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Liceeni din Galaţi, absolvenţi ai Academiei de Cariere Tehnice
Liceeni din Galaţi, absolvenţi ai Academiei de Cariere Tehnice

47 de elevi din liceele tehnice, din 18 judeţe printre care şi Galaţi, sunt absolvenţi ai proiectului Academia de Cariere Tehnice - ACT by PEPCO, ediţia a II-a, desfăşurat de Şcoala de Valori cu susţinerea PEPCO. Elevii din clasele a X-a şi a XI-a şi-au dezvoltat abilităţile, au învăţat cum se face un plan de carieră şi au înţeles cu ajutorul consilierii şi a orientării vocaţionale care este jobul care li se potriveşte. Toate printr-o serie de activităţi care au fundamentat informaţii şi i-au pus să realizeze o conexiune între abilităţi şi oportunităţi. Proiectul s-a desfăşurat pe parcursul a 8 luni şi a cuprins 10 ateliere, 2 evenimente de tipul „Biblioteca Vie”, practică în magazinele PEPCO, vizite la PEPCO, o tabără de vară şi întâlniri cu 11 mentori.
Participanţii din proiect şi-au dezvoltat abilităţile şi şi-au completat competenţele pe baza a 10 ateliere de soft skills. Astfel, au descoperit care le sunt valorile personale, abilităţile şi cum pot comunica mai bine. De asemenea, au învăţat că lucrul în echipă şi luarea deciziilor le pot rezolva problemele, iar dezvoltarea continuă şi deschiderea către nou le poate asigura un job care să ţină pasul cu vremurile. Tinerii şi-au pus la punct planul de carieră şi au înţeles care le sunt dorinţele şi abilităţile pentru a ajunge la jobul care li se potriveşte, cu ajutorul atelierelor de „Orientare în carieră şi consiliere” şi „Antreprenor de Viitor”.
Evenimentele de tipul „Biblioteca Vie” i-au pus pe participanţi faţă în faţă cu antreprenori sau profesionişti. Aceştia au povestit despre parcursul lor profesional, au vorbit despre alegeri şi despre momentele cheie din carieră, dar şi cât de mult i-a ajutat absolvirea liceului, un job de vară sau unul part-time, dar şi cât de mult contează interacţiunea de la nivelul echipei. Poveştile personale şi profesionale ale „cărţilor vii” au devenit inspiraţie pentru cei 47 de elevi din proiect. Împreună tinerii au învăţat că pot să-şi dezvolte competenţele prin muncă, determinare şi cu ajutorul echipei. Cei mai mulţi dintre participanţi şi-au înlocuit în cele 8 luni de proiect timiditatea şi lipsa de încredere cu motivaţia şi curajul. La final de proiect, participanţii deţin tabloul complet al unui plan de dezvoltare personală şi de carieră pe care îşi propun să îl urmeze, informează Şcoala de Valori prin intermediul unui comunicat de presă.


Articole înrudite