28 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pe data de 3 aprilie, Clubul Copiilor şi Elevilor Tecuci, în colaborare cu Centrul judeţean de resurse şi asistenţă educaţională Galaţi, a organizat Târgul de oferte educaţionale 2012. La eveniment, alături de elevi au participat primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, inspectorul şcolar Onuţ Atanasiu, inspectorul şcolar zonal Eugenia Olariu, dar şi Olimpiu Zăgrean, directorul Clubului Copiilor Tecuci.
În acest an oferta educaţională a fost una deosebit de vastă, pe lângă specializările deja cunoscute fiind prezentate şi o serie de noutăţi, care au atras în mod deosebit elevii claselor a VIII-a, dar şi o parte dintre cei din clasa a IX-a.
În deschidere, printre oratori a fost şi primarul municipiului Tecuci, Eduard Finkelstain, care a precizat: „Sunt pentru a şaptea oară invitat la un târg de oferte educaţionale şi mă bucur că tot mai mulţi tineri sunt atraşi de învăţământul tecucean, învăţământ care are menirea de a vă desăvârşi pregătirea de până acum. Numărul mare de elevi prezenţi la târg îmi dă speranţa că şcoala românească este pe drumul cel bun, iar tinerii au dorinţa de a o perfecţiona continuu. Este bine de reamintit faptul că meseria nu este un loc unde să pleci de acasă, ci locul către care pleci pentru că îţi place”.
În continuare Onuţ Atanasiu a ţinut să menţioneze: „Prezentarea liceelor nu mai este o metodă pentru a atrage elevii, ci o oportunitate pentru a atrage elevi tot mai buni. Parafrazându-l pe domnul inspector general Doruleţ Resmeriţă, care încuraja elevii, «Tot mai sus» a devenit un slogan pentru învăţământul gălăţean.
Colegiul Naţional „Spiru Haret” este atractiv
Printre unităţile de învăţământ care au răspuns prezent la acest Târg de oferte educaţionale s-a numărat şi Colegiul Naţional „Spiru Haret” (CNCH) Tecuci, care are o promovabilitate la examenul de bacalaureat de 93,90%, toţi elevii au obţinut certificate de competenţe de operare pe calculator, iar 94% dintre absolvenţi urmează studii superioare. Pentru anul şcolar 2012-2013 unitatea şcolară vine cu o serie de profiluri atractive, cu 6 clase a IX-a cu 28 de locuri fiecare. La profilul Real vor fi 3 clase mate-info, 84 de locuri, prima medie de intrare în anul precedent fiind de 9,96, iar ultima medie - 8,56, iar la profilul Uman, specializarea Ştiinţe ale naturii, vor fi 28 de locuri cu medii cuprinse între 9,74 şoi 9.01, Ştiinţe sociale - 28 locuri, mediile de admitere fiind în intervalul 9,95-9,14 şi Filologie - 28 locuri, media de admitere 9,97-8,94.
„Unitatea nostră de învăţământ oferă elevilor condiţii excelente de pregătire, într-o şcoală de maximă securitate, cu o curte interioară vastă, parcuri, arenă sportivă, teren sintetic, sală de sport, sală multimedia, sală de lectură, o bibliotecă modernă, precum şi 6 laboratoare şi 9 cabinete de specialitate. Fiecare clasă este dotată cu calculator conectat la internet şi video-proiector, astfel încât lecţiile să se desfăşoare în condiţii cât mai bune”, ne-a declarat Rodica Cristovici, director adjunct al CNCH Tecuci.
Opţional, jurnalism la „Calistrat Hogaş”
Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş” Tecuci a venit la târg cu o ofertă deosebită, printre specializări regăsindu-se o clasă de matematică-informatică intensiv, cu 28 de locuri, plaja mediilor de admitere fiind de 9,81-8,22, specializarea matematică-informatică - 56 locuri, medii de admitere 9,65-8.08, ştiinţe ale naturii - 28 locuri, medii de admitere 9,69-8,10, filologie-jurnalism - 84 locuri, cu medii de admitere cuprinse între 9,47 şi 8,46 şi filologie-limbi moderne - 28 de locuri, mediile de admitere fiind cuprinse între 9,47 şi 8,46. Elevii din cadrul acestei unităţi şcolare au posibilitatea de a opta pentru o serie de discipline opţionale, jurnalism, sistemul mass-media, echilibre chimice în natură, ecoturism, educaţie pentru sănătate, grafică şi ca noutate, curs opţional de limba germană.
Agricultură practică
Colegiul Naţional de Agricultură şi Economie (CNAE) Tecuci oferă elevilor oportunităţi de educaţie şi instruire de calitate, sprijinind dezvoltarea carierei în domeniile Agricol, Economic, Protecţia mediului şi Industrie Alimentară, asigurându-le acestora şanse egale în obţinerea performanţelor şi sporirea calităţii vieţii. În anul şcolar 2011-2012 prima medie de admitere la colegiu a fost 9,20 la domeniul Economic, iar ultima a fost de 5,96 la domeniul Agricultură. Pentru anul şcolar 2012-2013, CNAE Tecuci pune la dispoziţia elevilor 4 clase de agricultură, calificarea profesională fiind de tehnician agronom, tehnician horticultor şi tehnician veterinar, domeniul Economic - 3 clase calificare tehnician activităţi economice, Protecţia mediului - 2 clase tehnician ecolog şi protecţia mediului şi o clasă de Industrie alimentară - tehnician analize produse alimentare. Spre deosebire de celelalte colegii din municipiul Tecuci, CNAE vine în sprijinul elevilor cu un internat cu 50 de locuri de cazare şi o cantină de 15 de locuri. Pentru buna desfăşurare a pregătirii practice a elevilor în domeniul agricol, şcoala dispune de fermă didactică de 12 ha, din care 6 ha structurate conform disciplinelor de specialitate studiate de elevii şcolii, fermă didactică în suprafaţă de 50 ha cu titlu de proprietate, exploatată în regim propriu, şi pentru deservirea suprafeţelor, şcoala deţine un atelier mecanic şi un parc de tractoare, maşini şi utilaje.
Clasă de tehnician designer vestimentar la Grupul Şcolar Industrial
Grupul Şcolar Industrial Tecuci a pregătit elevilor de clasa a IX-a pentru anul şcolar 2012-2013 un plan de şcolarizare deosebit, cu 11 clase, dintre care 2 case-tehnician mecatronist, 3 clase tehnician întreţinere şi reparaţii, 2 clase electronist, o clasă tehnician designer vestimentar, 2 clase tehnician industria textilă şi o clasă de turism. Ca noutate, de la data de 1 septembrie elevii vor avea posibilitatea de a urma şcoala profesională domeniul Mecanic, cu specializările sudor - 28 locuri, mecanic auto - 28 locuri, confecţioner tâmplărie aluminiu - 14 locuri şi domeniul textile-pielărie, confecţioner produse textile - 14 locuri.
Liceul tehnologic „Ovid Caledoniu” asigură pregătirea elevilor în domeniile: comerţ, construcţii, instalaţii şi lucrări publice, estetica şi igiena corpului omenesc, industrie alimentară, precum şi turism şi alimentaţie. Pentru anul de învăţământ 2012-2013 există mai multe posibilităţi de pregătire a tinerilor.
Ruta directă - învăţământ de zi, specializarea comerţ - 2 clase, estetica şi igiena corpului - 1 clasă, turism şi alimentaţie - 1 clasă, construcţii, instalaţii şi lucrări publice - 2 clase. Ruta progresivă - învăţământ seral - clasa a XII-a - tehnician în industria alimentară - 1 clasă. Şcoala profesională - zidar, pietrar, tencuitor - 1 clasă, comerciant-vânzător - 1 clasă. Şcoala postliceală - tehnician devize şi măsurători în construcţii - 1 clasă.
În cadrul Târgului de oferte educaţionale au fost prezente şi unităţi de învăţământ din localităţile limitrofe municipiului Tecuci, printre acestea regăsindu-se: Grup Şcolar Corod, acesta oferind elevilor oportunitatea pregătirii în domeniul Resurse naturale şi protecţia mediului - 28 de locuri, specializarea Agricultură ecologică, Grupul Şcolar „H.P.Bengescu” Iveşti - mecanică - 28 locuri, textile-pielărie - 28 locuri. Grup Şcolar Tudor Vladimirescu, domeniul Comerţ - 56 locuri, ultima medie de admitere - 5,20.
Liceul Tehnologic nr.1 Cudalbi a prezentat elevilor o ofertă variată de profiluri, în mai multe domenii şi specializări, oferind şi mai multe forme de învăţământ: nivelul liceal, zi - Resurse naturale şi protecţia mediului - 56 locuri; nivel liceal-seral - mecanică - 28 locuri; învăţământ profesional - mecanică - 28 locuri; învăţământ postliceal - tehnician cadastru - 28 locuri, tehnician protecţia plantelor - 28 locuri.
Mediile de admitere în anul şcolar 2011-2012 pentru specializarea tehnician mecanic întreţinere şi reparaţii au fost cuprinse între 7,28 şi 4,68, iar la specializarea tehnician agricultură ecologică - între 8,36 şi 5,50.


Articole înrudite