"Bună dimineaţa! Sâmbătă sunt Moşii de iarnă, voi faceţi colivă? Eu azi pun grâul la fiert, fac din 2 kg de arpacaş. Reţeta o las la poze, aşa cum o făcea bunica mea moldoveancă. Îi pun multă nucă uşor prăjită, coajă de lămâie, rom... iese delicioasă", a scris, în mediul online, Gina Bradea, cunoscut blogger culinar şi Cetăţean de onoare al Galaţiului.
Postarea a creat vâlvă. "La Moşii de iarnă nu se dă colivă, că la începutul postului este Sf. Toader şi atunci se face!", i-a scris o vasluiancă. "Nu daţi dvs., nu că nu se dă!", a replicat Gina Bradea. "De ce o fierbeţi de acum, dacă este sâmbătă? Nu aveţi timp? Nu-şi schimbă gustul? Întreb şi eu...", a întrebat o constănţeancă. "Nu am timp vineri şi se ţine la rece. La frigul ăsta nu se strică nimic!", a fost răspunul Ginei Bradea. "După lupte seculare şi ani de comentarii am reuşit să te conving să nu mai pui orez (ca în restul preparatelor) şi în colivă", i-a transmis un internaut celebrului bloggerului culinar.
Sâmbătă, 22 februarie 2025, Biserica Ortodoxă face pomenirea celor trecuţi la cele veşnice. Această sâmbătă este cunoscută în popor sub denumirea "Moşii de iarnă". Astfel, în toate bisericile se va săvârşi Sfânta Liturghie, urmată de slujba Parastasului pentru cei plecaţi în lumea veşniciei, potrivit crestinortodox.ro.
Articole similare: «Alo, gospodina lu' peşte, eşti de râsul curcilor!» Gina Bradea, un nou scandal în online de la... găluşte!