28 MARTIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local care va avea loc joi figurează un proiect de hotărâre privind acordarea de facilităţi fiscale la plata impozitelor pe clădiri şi terenuri către persoanele juridice în vederea atragerii de investiţii şi susţinerii dezvoltării economice în Galaţi. În expunerea de motive se arată că CL poate acorda scutiri de la plata impozitului pe clădiri şi a impozitului pe teren, datorată de către persoanele juridice, în condiţiile elaborării unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv general dezvoltarea regională, iar ca obiective specifice, creşterea gradului de ocupare a fortei de muncă, stimularea agenţilor economici care dezvoltă activităţi economice cu efecte în plan economico-social şi sprijinirea tinerilor pentru înfiinţarea de întreprinderi mici şi mijlocii.
Criteriile de acordare a facilităţilor fiscale şi cotele de reducere a impozitului pe clădiri aferent investiţiilor de peste 200.000 euro sunt valoarea investiţiei, numărul mediu de personal angajat, profilul de activitate, amplasamentul investiţiei (zona fiscală în care se află investiţia).
Care sunt reducerile?
În ceea ce priveşte valoarea investiţiei, dacă aceasta este cuprinsă între 0,2 şi 0,5 milioane de euro, cota de reducere din impozitul pe clădiri este de 20%, respectiv o reducere de 40% dacă valoarea investiţiei este între 0,5 şi 1 milion euro şi respectiv de 55% dacă valoarea este peste 1 milion de euro. În ceea ce priveşte numărul mediu de personal nou angajat, cota de reducere este de 5% dacă este vorba de 20-50 de angajaţi, de 7% dacă este vorba de între 51 şi 100 de angajaţi, 10% pentru 101 - 150 de salariaţi, 15% dacă este vorba de angajări între 151 şi 200 de persoane, respectiv 20% dacă este vorba de peste 200 de persoane angajate. În ceea ce priveşte profilul de activitate, reducerea este de 5% în cazul activităţii de comerţ, de 8% în cazul actvităţii de servicii, respectiv de 15% în cazul activităţii de producţie. În ceea ce priveşte amplasamentul, cota de reducere este de 10% pentru zona fiscală D şi 5% pentru zona fiscală C. Criteriul principal de acordare a facilităţii este cel al valorii investiţiei, celelalte criterii de acordare sunt complementare.


Articole înrudite