Şcoala Specială din Tecuci este locul unde 100 de copii cu dificultăţi de învăţare şi alte probleme încearcă să pătrundă în viaţă. Efortul lor şi al cadrelor didactice este enorm, dar la final se văd şi rodele. Dacă o parte dintre aceşti copii abia reuşesc să înveţe să silabisească câteva cuvinte, există şi mulţi elevi care reuşesc să depăşească talentul celor din şcolile normale. Una dintre aceste situaţii de excepţie, care se doreşte a fi regulă, este aceea când grupul de dans al elevilor Şcolii Speciale, în parteneriat cu elevi ai Grupului Şcolar Industrial, au reuşit să obţină locul I în cadrul Concursului de dans desfăşurat sub genericul „Împreună pentru viitor”, etapa regională, desfăşurată în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară, Regiunea 2 Sud-Est, la secţiunea dans modern. Competiţia a avut loc pe data de 10 mai la Focşani, printre concurenţi regăsindu-se elevi ai şcolilor specile din judeţele Vrancea Brăila, Constanţa, Vaslui şi Galaţi. Cei zece elevi încununaţi de lauri, câte cinci din fiecare unitate de învăţământ, au fost pregătiţi de prof.Săftica Rusu, prof.Iuliana Druţă, prof.Lăcrămioara Botez, prof.Mihaela Danu şi prof.coordonator al proiectului Anca Mocanu.
„Elevii noştri au dat dovadă de o foarte bună mobilizare, iar acest lucru s-a văzut pe scenă şi implicit în rezultatele obţinute. Cele mai bune rezultate le obţinem în condiţiile în care pregătirea se face odată cu elevii din şcolile normale, ai noştri străduindu-se să le dovedească că şi ei sunt buni şi pot. Şcoala Specială a participat în acest an la a VIII-a ediţie, iar rezultatele au fost peste aşteptări. În perioada 25-27 mai grupul de dans va participa la Gala laureaţilor, care va avea loc în acest an la Craiova”, ne-a informat prof.Săftica Rusu.
Elevii Şcolii Speciale din Tecuci au participat şi la secţiunea dans tradiţional, din cadrul aceluiaşi concurs, însă rezultatele nu au fost extraordinare, talentaţii dansatori obţinând locul II la faza judeţeană a concursului. Grupul de dans tradiţional a fost compus din elevi ai Şcolii Speciale şi ai Colegiului Naţional „Calistrat Hogaş”, pregătiţi de prof.Adrian Taciu şi prof.Veronica Lupu.