15 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Două proiecte ale Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi vor fi finanţate de Agenţia Universitară a Francofoniei
Două proiecte ale Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi vor fi finanţate de Agenţia Universitară a Francofoniei

Cercetătorii Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi sunt autorii a două din cele trei proiecte din România selectate pentru finanţare în cadrul competiţiei internaţionale „Appel a projets international AUF COVID-19”, anunţă Biroul de presă al universităţii gălăţene.

Agenţia Universitară a Francofoniei (AUF) este o instituţie care susţine cooperarea şi solidaritatea între instituţiile universitare francofone şi favorizează dezvoltarea învăţământului superior şi a cercetării. În prezent, sunt asociate AUF 990 de unităţi de învăţământ superior şi de cercetare din 118 ţări din toată lumea.

Competiţia „Appel a projets international AUF COVID-19”, destinată cercetătorilor din toate universităţile afiliate AUF la nivel mondial, a vizat finanţarea proiectelor de cercetare destinate unor acţiuni de reducere a impactului Pandemiei COVID-19.

La competiţie au participat peste 2.000 de propuneri de proiecte, înaintate de universităţile afiliate AUF.

Dintre solicitările depuse au fost selectate spre finanţare doar 91, dintre care trei proiecte depuse de universităţile din România.

De la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi provin două din cele trei proiecte româneşti selectate:

- „Procédure alternative - thérapie par l'ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)”, depus de un colectiv de cadre didactice, cercetători şi specialişti de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, Facultatea de Medicină şi Farmacie, respectiv Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”, coordonat de prof. univ. dr. Petru Alexe. Director de proiect este şef lucr. dr. ing. Cristian Dima, iar responsabil pentru partea medicală as. univ. dr. Alexandru Nechifor. Din echipă mai fac parte asist univ. dr. Corina Manole, şefa Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” şi Luminiţa Florea, asistent medical la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei”. Valoarea totală solicitată spre finanţare este de 40.000 euro;

- „Fabrication par impression 3D de dispositifs de protection contre le virus SARS-COV-2 (3D4Protect)”, depus de un colectiv de cadre didactice din cadrul Centrului de Excelenţă Prelucrarea Polimerilor, Facultatea de Inginerie, Facultatea de Medicină şi Farmacie, Colegiul Medicilor Galaţi şi SC Multiprint SRL. Director de proiect este drd. ing. Nicoleta Violeta Stanciu. Valoarea totală solicitată spre finanţare este de 19.000 euro.

Meritul echipelor selectate este cu atât mai mare, cu cât din Europa au fost selectate doar 16 proiecte spre contractare.


Articole înrudite