Cu sprijinul profesorilor de educaţie financiară din programul Şcoala de Bani, derulat de Banca Comercială Română (BCR), 13.230 de români din toate colţurile ţării au participat, cu ocazia Zilei Internaţionale a Economisirii, la cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume. Recordul a fost omologat de reprezentanţii Guinness World Records, care au fost prezenţi în România pentru a participa la tentativa oficială şi a certifica numărul de participanţi. Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puţin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanţi înregistrat în 2013 de o iniţiativă similară înregistrată în Statele Unite.
Parteneri în depăşirea recordului mondial pentru cea mai mare oră de educaţie financiară au fost marile universităţi ale României. În Galaţi, Universitate ”Dunărea de Jos” a sprijinit evenimentul cu ajutorul studenţilor din cadrul Facultăţii de Economie şi Administrarea Afacerilor. „Universitatea pe care o reprezint va fi, întotdeauna, deschisă spre colaborări ce vin în sprijinul dezvoltării personale ale studenţilor. Cu siguranţă, una dintre marile provocări ale societăţii actuale este gestionarea resurselor. În acest sens, demersul BCR este binevenit pentru a sublinia importanţa implementării programelor de educaţie financiară în instituţiile de învăţământ din ţara noastră. Indiferent de profesia pe care o vor avea, este fundamental ca studenţii noştri să cunoască noţiunile de bază legate de finanţele proprii. Astfel, îşi vor căpăta independenţa financiară şi vor fi proprietari ai viitorului lor”, a declarat Cezar-Ionuţ Bichescu, prorectorul Universităţii ”Dunărea de Jos” Galaţi.
De asemenea, Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” Galaţi s-a aliniat la startul celei mai mari ore de educaţie financiară. „Suntem bucuroşi că am avut oportunitatea de a lua parte la acest program educaţional care vine în sprijinul tinerilor. Mai mult ca oricând, aceştia au nevoie de cunoştinţe financiare pentru a înţelege modul în care funcţionează societatea şi modul în care pot lua cele mai bune decizii pentru viitorul lor. Lipsa educaţiei financiare generează neîmplinire şi frustrare pe plan personal. Generaţia tânără, educată financiar, de astăzi reprezintă generaţia adultă, responsabilă de mâine”, a declarat Mariana Coman, director Colegiul de Industrie Alimentară ”Elena Doamna” Galaţi.