A fost petrecere mare între căminele campusului studenţesc Al. I. Cuza din Galaţi. Studenţii basarabeni şi bucovineni din clubul „Ştefan cel Mare şi Sfânt “ au petrecut la ,,Basarbia Culinară”, manifestare organizată în cadrul Festivalului „Zilele Basarabiei“. Chiar dacă vremea nu a prea ţinut cu ei, studenţii au făcut, în curtea dintre cămine, o fasole cu ciolan, varianta de peste Prut, cu ingrediente aduse din pieţele moldoveneşti de acasă. Între timp, studentele au gătit în cămine, tot cu ingrediente aduse din Republica Moldova, preparate tradiţionale. ”Am făcut în primul rând sarmale, dar şi plăcintă cu ciuperci şi cartofi, plaăcintă cu brânză şi mărar, clătite cu brînză, salata Olivie şi dulciuri tradiţionale la noi“, a spus Adriana Gârlea, una dintre srudentele de peste Prut. Nu au lipsit nici vinurile, cel aflat la mare căutare era un vin de casă făcut în Moldova chiar din strugurii care sunt din soiul numit tot Moldova. Nu au lipsit nici horele încinse, la fel, între cămine şi tot pe ritmuri moldoveneşti cu nelipsita ”Horă de la Moldova“. Petrecerea s-a încheiat târziu în noapte cu un concert. Basarabia Culinară, organizată cu sprijinul Ligii Studenţilor din Galaţi ai Universităţii Dunărea de Jos are loc anual în cadrul acţiunilor legate de celebrarea unirii Basarabiei cu România de pe 27 martie 1918, stil vechi.