Știți când oamenii spun „îmbracă-te pentru succes”? Da, nu este vorba doar de birou. Ceea ce purtați la sală vă afectează performanța 100% din timp.
Sutienul sport vechi de 10 ani sau tricoul din bumbac pe care îl aveți încă din gimnaziu poate face ca antrenamentul să se simtă mai greu și chiar să vă facă ravagii pe corp.
Iată ce ar trebui să aruncați imediat din garderoba de antrenament:
1. Haine de bumbac 100%
Cercetările arată că hainele din bumbac miros mai puțin decât țesăturile sintetice, dar bumbacul absoarbe literalmente fiecare picătură de transpirație, ceea ce vă face să vă simțiți ca și cum purtați un prosop umed.
Cu cât îmbrăcămintea este mai umedă, cu atât bacteriile vor crește mai mult - mai ales dacă o purtați pentru perioade lungi de timp. Și dacă zonele deschise ale pielii sunt expuse hainelor de antrenament pline de bacterii, aceasta poate duce la o infecție fungică la locul respectiv. În loc de bumbac, optați pentru țesături care elimină transpirația, făcute pentru exerciții.
2. Adidași uzați
Există o regulă generală potrivit căreia trebuie să purtați adidașii pentru aproximativ 500 km înainte de a îi înlocui. Dar dacă nu urmăriți kilometri, poate fi greu să vă dați seama cât de mult ați folosit adidașii de sală.
Știți că adidașii dvs. sunt prea vechi atunci când benzile de rulare sau desenele de pe partea de jos încep să se uzeze. Dacă partea inferioară se aplatizează în anumite zone și nu mai puteți vedea designul benzii de rulare, ca să nu mai vorbim, dacă există găuri de la degetele de la picioare sau orice alte semne evidente de degradare totală, este timpul să vă cumpărați adidași noi.
Care e problema cu adidașii vechi? Acestea oferă mai puțină amortizare și absorbție a șocurilor, iar pe măsură ce baza lor se uzează, acesta poate destabiliza alinierea picioarelor și, ca urmare, genunchii și șoldurile.
3. Sutiene obișnuite sau sutiene sport întinse
De dragul sânilor, nu purtați un sutien obișnuit la sală. Sutienele sport vechi și cu elastic întins sunt o idee proastă. Dacă nu purtați un sutien suficient de susținător pentru a vă antrena, aspectul nu este singurul lucru de care trebuie să vă faceți griji. Dacă aveți un piept moderat până la mare, mișcarea poate duce la dureri superioare ale spatelui și umărului după antrenament. Ca să nu mai vorbim despre faptul că acest lucru poate provoca întinderea țesutului mamar, deteriorându-l și crescând șansele de lăsare în viitor.
4. Bijuterii
Dacă nu sunteți confortabil cu a vă lăsa bijuteriile în vestiar, lăsați-le acasă. Să începem cu coliere: dacă alergați cu un pandantiv lung, sperăm că vă va plăcea ca acesta să vă bată pieptul și să vă lovească în față sau să se încurce cu căștile sau cu brațele eliptice.
S-ar putea să credeți că inelele sunt în regulă, dar purtarea lor în timp ce ridicați greutăți vă poate afecta aderența asupra greutăților și poate prezenta un risc grav dacă greutatea vă alunecă din mână. De asemenea, presiunea unei greutăți asupra inelului poate provoca indentări profunde și chiar rupe pielea. Și amintiți-vă, o greutate de 15 de kilograme poate să îndoaie cu ușurință metalul sau să zgârie piatra.
5. Haine prea strânse
Îmbrăcămintea de compresie, care este concepută pentru a permite mișcarea în timp ce comprima mușchii, este bună. Dar îmbrăcămintea care are o dimensiune prea mică sau este prea strânsă în vreun fel? Aceasta poate face mai mult rău decât bine.
Îmbrăcămintea nu trebuie să fie atât de strânsă încât să restricționeze mișcarea - cum ar fi pantaloni scurți sau colanți care vă fac imposibil să vă aplecați sau să coborâți într-o poziție ghemuită complet sau hanorace care vă împiedică să ridicați brațele deasupra capului.
De asemenea, îmbrăcămintea nu trebuie să fie atât de strânsă încât să restricționeze circulația. Pantalonii prea mici pot provoca crampe la picioare, în timp ce sutienele sport strânse vă pot constrânge respirația. Pantalonii scurți restrictivi pot provoca frecare pe coapsele interioare, ceea ce poate duce inclusiv la infecții.
6. Haine prea largi
Nu vă ascundeți corpul, deoarece instructorul dvs. trebuie să-l vadă pentru a vă evalua și a vă spune dacă coloana vertebrală este bine alungită, abdomenul este încordat și respirația este corectă.
Hainele de exerciții sunt făcute pentru a ajuta corpul să se miște într-un mod mai bun, așa că găsiți o ținută care să vi se potrivească și în care să vă simțiți minunat - să arătați bine este doar un bonus.
7. O față plină de machiaj
Acest lucru ar trebui să fie de la sine înțeles, dar machiajul își are timpul și locul său, iar sala de sport nu este una dintre ele. Când transpirați, murdăria și sebumul se pot acumula sub machiaj, ceea ce duce la iritații și favorizează erupțiile acneice.
Astfel începe un ciclu vicios, în care purtați mai mult machiaj pentru a acoperi petele cauzate de purtarea machiajului. Dacă obiectivul dvs. este de fapt să vă antrenați la sală, cel mai bine este să mergeți cu o față proaspăt spălată care să fie acoperită cu nimic în afară de o protecție solară ușoară.