08 SEPTEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Google promite că va rezolva problema aplicaţiilor de slabă calitate din Play Store
Google promite că va rezolva problema aplicaţiilor de slabă calitate din Play Store

Deşi susţine că fiecare aplicaţie trece printr-un proces riguros de verificare înainte de a fi acceptată în Play Store, Google a lăsat un număr uriaş de aplicaţii cu probleme de funcţionare să treacă de filtrele sale.
Copiate după alte aplicaţii mai bine cotate sau dezvoltate cu minim de efort, doar pentru a monetiza de pe urma reclamelor cu care sunt „căptuşite”, aplicaţiile de slabă calitate aproape că au cotropit Play Store, administratorul Google părând copleşit de situaţia care persistă deja de ani buni. Am putea crede că Google urmăreşte doar să aibă cât mai multe aplicaţii la numărătoare, indiferent de calitatea acestora.
Acţionând după principiul mai bine mai târziu decât niciodată, Google promite că va îmbunătăţi experienţa vizitatorilor Play Store rezolvând problema aplicaţiilor cu funcţionalitate limitată sau nefuncţionale/fake. În plus, dezvoltatorul Android susţine că nu va mai tolera aplicaţiile cu conţinut static, sau fără o funcţionalitate anume.
Cert este că pentru fiecare aplicaţie populară, legitimă, există nenumărate „căpuşe” cu nume şi strategie asemănătoare de promovare, unele reuşind să obţină milioane de instalări fără a oferi funcţionalitatea promisă, sau livrând o experienţă disfuncţională ce vine la pachet cu multe reclame afişate în aplicaţie.
Noua strategie este descrisă într-un „Spam and Minimum Functionality policy update”, documentul afirmând promisiunea companiei de a înlătura din Play Store aplicaţiile cu funcţionalitate limitată şi deteriorată, cum sunt cele lansate în urmă cu mult timp dar neactualizate corespunzător pentru compatibilitate deplină cu noile versiuni de Android şi dispozitive.
Google spune că iniţiativa are scopul de a asigura că aplicaţiile pot îndeplini standardele ridicate pentru catalogul Play Store, livrând utilizatorilor o experienţă de calitate. Iar cele neconforme vor fi eliminate pornind de la recenziile negative lăsate de utilizatori.
Noua politică Google va intra în vigoare la 31 august 2024 şi ar putea duce la dispariţia multor aplicaţii din Play Store, sperăm, nu dintre cele cărora le-am putea simţi lipsa, relatează Zona IT.


Articole înrudite