Deşi Podul Suspendat peste Dunăre, construit între Brăila şi Tulcea, ameninţa afacerile Navrom Bac SRL Galaţi, firma chiar şi-a menţinut veniturile record din anul precedent şi după inaugurarea trecerii rutiere peste fluviu. Izbucnirea războiului din Ucraina şi creşterea traficului cu vapoarele de la Isaccea spre ţara vecină este explicaţia stabilităţii afacerilor în ciuda deschiderii podului peste fluviu, potrivit unei analize Termene.ro.
Odată cu inaugurarea podului, în luna iulie 2023, mulţi au cântat prohodul companiei care asigura trecerea Dunării cu bacul, la Galaţi, însă compania Navrom Bac SRL din Galaţi nu a fost afectată. Societatea şi-a menţinut cifra de afaceri la aceleaşi cote record din 2022, impulsionate şi ca urmare a războiului din Ucraina care a izbucnit în februarie 2022. Pe lângă cursele de trecere bac din Galaţi, Navrom Bac realizează şi trecerea peste Dunăre şi între Isaccea şi Orlivka, Ucraina. Acest punct de trecere a frontierei cu bacul a devenit intens circulat de TIR-urile care pleacă sau ajung în Regiunea Odesei, din Ucraina după izbucnirea conflictului armat dintre Ucraina şi Rusia.
Astfel, potrivit Termene.ro, Navrom Bac a realizat în 2023 o cifră de afaceri de 34.6 milioane de lei, cu doar 1% mai mică decât în 2022. În februarie 2022 Rusia a încercat să invadeze toată Ucraina şi a pornit conflictul dintre cele două state. În acel an, cifra de afaceri a Navrom Bac a atins un record şi a urcat până la 34,9 milioane de lei.
Ca o comparaţie, în ultimul an de pace din ţara vecină, în 2021, cifra de afaceri a Navrom Bac a fost de 22,5 milioane de lei, cu 12 milioane de lei mai mică.
La ultimul bilanţ depus de Navrom Bac SRL din Galaţi, profitul raportat a fost de 5,5 milioane de lei, cu 28% mai mic faţă de anul precedent, 2022, iar numărul angajaţilor a fost de 114, cu 1% mai mic faţă de anul trecut.
Acţionarul principal al Navrom Bac SRL Galaţi este Compania de Navigaţie Fluvială Română Navrom SA Galaţi. Cifra de afaceri a acestei companii a fost în 2023 de 565 de milioane de lei, în creştere cu 31% faţă de anul 2022. Profitul a fost de aproape 132 de milioane de lei, în creştere cu 68% faţă de anul precedent. Numărul de angajaţi raportat în 2023 a fost de 671.
Alături de Navrom Bac SRL, din Compania de Navigaţie Fluvială Română Navrom SA mai fac parte: Superquatro Group, Bunker Trade Logistics, Cernavodă Shipyard şi Navrom Shipyard. Compania mai deţine 49,51% din acţiunile Navrom Portservice. Toate aceste societăţi îşi au sediul în Galaţi.
Acţionarul principal al Compania de Navigaţie Fluvială Română Navrom SA este firma TTS (Transport Trade Services) SA cu (92,03357%). Restul acţiunilor sunt deţinute de liste de persoane fizice (7.92%) şi de o listă de persoane juridice (0,05%). La rândul său, TTS, companie cotată la bursă, are acţionariatul astfel împărţit: Alexandru Mircea Mihăilescu (25,2605%), lista de persoane juridice (43,13%) şi o listă de persoane fizice (31,61%).