22 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
VIDEO: Doi gălăţeni au primit Premiul Mentor pentru excelenţă în educaţie
VIDEO: Doi gălăţeni au primit Premiul Mentor pentru excelenţă în educaţie

La Cluj-Napoca, MOL România şi Fundaţia pentru Comunitate au acordat, pentru al 14-lea an consecutiv, Premiile Mentor pentru excelenţă în educaţie, recunoscând public valoarea şi rezultatele activităţii pedagogice ale celor zece laureaţi, profesori şi antrenori de excepţie din toată ţara. La această ediţie, au fost depuse 174 de nominalizări în perioada mai - decembrie 2023, de către elevi şi părinţi. Laureaţii au fost premiaţi cu câte un trofeu realizat de renumitul artist sticlar Ioan Nemţoi şi cu câte un premiu în valoare de 8.000 de lei.

Premiul Mentor pentru excelenţă în educaţie se acordă anual, începând din 2010, profesorilor şi antrenorilor care au descoperit tineri talentaţi şi care au avut un rol important în evoluţia profesională a discipolilor pe care i-au îndrumat în carieră. Prin acordarea acestui premiu, organizatorii doresc să recunoască public valoarea muncii educaţionale şi rezultatele deosebite obţinute de dascăli, a căror activitate este apreciată atât de comunitatea din care fac parte, cât şi de elevi şi părinţi.

„Aş spune că un mentor este un grădinar care ia o sămânţă anonimă şi anodină şi o îngrijeşte din clipa în care intră în pământ până în clipa când ea înfloreşte şi rodeşte şi îşi îndeplineşte destinul”, a declarat invitatul de onoare, jurnalistul Neculai Constantin Munteanu, redactor al postului Radio Europa Liberă, care a vorbit despre mentorii săi şi despre rolul mentorilor în viaţa tinerilor.

„Recunoaşterea meritelor dascălilor a devenit o tradiţie pentru MOL şi ne bucurăm că îi putem onora astfel pe unii dintre cei mai inspiraţionali şi valoroşi profesori şi mentori care au demonstrat că pot contribui la schimbarea în bine a vieţii elevilor lor şi a comunităţii din care facem parte. MOL Mentor este despre toţi oamenii remarcabili care şi-au asumat misiunea de a-i motiva şi responsabiliza pe cei din jurul lor. Un profesor excepţional îşi inspiră elevii să devină mai buni şi să performeze continuu, iar noi avem multe astfel de exemple aici, în România. MOL România doreşte să îi susţină şi să transmită fiecărui profesor şi mentor de excepţie că munca lor este remarcată şi apreciată. Suntem o companie dedicată inovaţiei şi progresului, iar acest lucru se reflectă în iniţiativele pe care le susţinem şi care continuă să aibă impact asupra comunităţii – Mentor, Programul de promovare a talentelor, Programul pentru sănătatea copiilor, Permis pentru viitor şi Spaţii Verzi. De-a lungul anilor, aceste programe au ajutat cu succes peste 275.000 de beneficiari şi participanţi şi au primit o finanţare de peste 5,7 milioane de euro”, a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România.

Amfitrionul Galei a fost actorul Bogdán Zsolt, triplu laureat al Premiilor UNITER.

Cu prilejul Galei de premiere, a fost anunţată şi noua ediţie a Premiilor Mentor. Nominalizările pot fi depuse până pe 31 decembrie 2024 de către orice persoană, atât în nume propriu, cât şi în numele unui grup.

„Valoarea şi frumosul create de cei premiaţi ne oferă întâlniri pline de bucurii. Numărul nominalizărilor deosebite depăşeşte cu mult, în fiecare an, numărul premiilor oferite. Astfel, îi încurajăm pe cei care nu regăsesc numele persoanelor nominalizate printre premianţi să-şi revizuiască nominalizările şi să le depună la ediţiile următoare. Formularul de nominalizare se găseşte pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate, iar organizatorii răspund cu bucurie la întrebările legate de procedura urmată”, a declarat András Imre, directorul executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

Doi premianţi originari din Galaţi:

Costel Başa, antrenor de kaiac-canoe, Baia Mare (foto deschidere stânga)

Mario Grosu, coregraf, producător spectacole, Cluj (foto deschidere dreapta)

Laureaţii Premiului Mentor pentru excelenţă în educaţie, ediţia a 14-a, 2023 sunt:
Costel Başa, antrenor de kaiac-canoe, Baia Mare
Constantin Basarab, profesor de matematică, Craiova
Boros Lídia Erzsébet, cantor, Ciumbrud, Alba
Tatiana Cauni, profesor de limba şi literatura română, Baia Mare
Liliana Cosma, profesor, antrenor de gimnastică artistică, Deva
Mario Grosu, coregraf, producător spectacole, Cluj
Gabriel Teodorescu, profesor de fizică, Cluj
Ványi Emese, profesor de matematică, Satu Mare
Gabriela Vasiliu, profesor de limba şi literatura română, Brăila
Vasile Zaharia, profesor de geografie, Târgu Jiu.

  • Galerie Foto:

Articole înrudite