VIDEO | Copii de 2 şi 5 ani bătuţi crunt de tatăl lor pentru a o determina pe mama lor să se întoarcă din Anglia Recomandat

Miercuri, 03 Aprilie 2019 14:15
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

UPDATE: Tatăl care şi-a bătut copiii, reţinut. După câteva ore de audiere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tecuci, bărbatul de 41 de ani, din Fântâni, Nicoreşti, care şi-a agresat cei doi copii minori, a fost reţinut 24 de ore. Cei doi copii agresaţi au ajuns în prezenţa unui psiholog la Serviciul de Medicină Legală unde au fost investigaţi. Bărbatul a ajuns miercuri spre joi noapte în arestul IPJ Galaţi, iar astăzi va fi prezentat la Judecătoria Tecuci cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ameninţare, violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului.

vlcsnap 2019 04 04 01h51m13s229

...............................................................................................

Scene şocante s-au derulat marţi, 02 aprilie 2019, în satul Fântâni din comună Nicoreşţi. Un bărbat de 41 de ani şi-a bătut copiii, o fată de 5 ani şi un băiat de 2 ani, a filmat totul şi apoi a trimis imaginile soţiei sale, fugită la o rudă în Anglia, tot de frica bătăilor soţului. Îngrozită de filmare, femeia a trimis imaginile unei cunoştinţe cerându-i ajutorul. Astfel cazul a ajuns în atenţia presei şi a poliţiei.

"Doamna, mama copiilor, mi-a trimis filmuleţul, fiind disperată pentru că nu ştia ce să facă. Imaginile i le-a trimis iniţial soţiei lui, iar soţia mi le-a trimis mie, cerându-mi ajutorul. Îi bate pentru că ea este plecată de acasă. Ea a plecat de acasă tot din cauza bătăilor, era foarte gelos, o bătea, o jignea. Prima oară a început să filmeze copiii, cel puţin pe fetiţă, rugând-o pe mamă să se întoarcă acasă. După care a văzut că nu merge, ea de teamă nu vrea să meargă acasă, fiind acum plecată la sora ei, undeva prin Anglia, şi acum, mai nou, a început să îi şi bată. Îi filmează şi îi bate pentru că speră că ea se va întoarce la copii. Ea se va întoarce înapoi în ţară pentru că a zis că decât să îşi lase copiii acolo, preferă să o omoare pe ea", a spus Doru Trofin, cel care a primit imaginile şi rugămintea de ajutor din partea mamei copiilor.

Poliţiştii au deschis dosar penal împotriva tatălui agresiv

"Din verificări a reieşit că în cursul zilei de marţi, în jurul orei 12:00, bărbatul i-ar fi agresat pe cei doi copii, filmând agresiunea cu telefonul mobil, şi i-ar fi trimis imaginile soţiei sale, care este plecată în străinătate. Poliţiştii au emis un ordin de protecţie provizoriu pentru o durată de cinci zile, în care bărbatului i se interzice să se apropie de cei doi copii la o distanţă mai mică de 100 de metri şi totodată au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie", a declarat cms. şef Gabriela Costin, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Galaţi.

În acest moment, copiii sunt deja în grijă autorităţilor. "Copiii au fost luaţi din situaţia de risc în care au fost expuşi de tatăl lor. Sunt într-un loc sigur, urmând să le asigurăm o măsură de protecţie. Cei mici sunt împreună cu bunica paternă. În acest caz se poate dispune plasamentul la familia extinsă ori în plasament la asistent maternal. Copiii erau în evidenţa noastră, erau monitorizaţi pentru că este vorba despre un părinte violent, dar până acum nu s-a mai întâmplat aşa ceva", a precizat Ciprian Groza, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi. Tatăl poate fi decăzut din drepturile părinteşti.

ATENŢIE! IMAGINI CU PUTERNIC IMPACT EMOŢIONAL!

Media

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu