Trei locuri de joacă din Galaţi modernizate cu fonduri europene (FOTO) Recomandat

Joi, 06 Mai 2021 12:51
Publicat în Știrea zilei

Trei locuri de joacă din municipiul Galaţi vor fi modernizate cu fonduri europene. Primăria municipiului Galaţi a anunţat, joi, 06 mai 2021, că a fost semnat contractul de finanţare europeană pentru modernizarea a trei locuri de joacă situate în cartierele Micro 38 şi Micro 39. Sunt vizate locurile de joacă din Micro 38 - Bl. B3 - B4, Micro 39C - Bl. G - A9 şi Micro 39A - Bl. W2 - W3 - vezi galeria de imagini ↓.

Principalele categorii de lucrări de intervenţie sunt: dotare cu echipamente de joacă; delimitare spaţiu de joacă; amenajare circuit alei pietonale; montare stâlpi de iluminat ornamentali, având corpuri de iluminat moderne şi economice cu LED-uri; amenajare spaţiu verde gazonat realizat din rulouri de gazon şi menţinut cu sistem de irigaţii automat; amenajare covor antitraumă; montare mobilier urban (bănci lemn-metal, coşuri de gunoi metalice, cişmele, pergole din lemn pentru umbrire, foişor, mese de şah/table, mese ping-pong din fibră de sticlă); dotare cu echipamente de fitness.

Contractul de finanţare europeană pentru realizarea obiectivului „Modernizare 3 locuri de joacă Micro 38 - Bl. B3 - B4, Micro 39C - Bl. G - A9, Micro 39A - Bl. W2 - W3 în Municipiul Galaţi” este în valoare de 2.468.377,36 lei, din care contribuţia de la bugetul local este de 567.774,36 lei.

„Veşti bune pentru copiii din Micro 38 şi Micro 39. Am semnat contractul de finanţare europeană pentru modernizarea a trei locuri de joacă situate în Micro 38 la Bl. B3 - B4 şi în Micro 39 la Bl. G - A9 şi la Bl. W2 - W3. Am prevăzut dotarea acestora cu echipamente moderne de joacă şi covor antitraumă, amenajarea spaţiilor verzi cu sistem automat de irigaţii, amplasarea de stâlpi cu iluminat economic, mobilier urban, echipamente de fitness etc. Este un proiect de aproximativ 2,4 milioane de lei, din care aproximativ 560.000 de lei reprezintă contribuţia de la bugetul local”, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Articole similare: POR: 5 milioane de lei pentru modernizarea unei şcoli şi a trei locuri de joacă

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu