În urma anchetelor epidemiologice, trei secţii ale Spitalului de Urgenţă Galaţi au fost închise pentru 14 zile, după ce 27 de cadre medicale au fost numai acum confirmate a avea noul coronavirus. Chirurgie 3, Nefrologie şi Medicală 1 sunt secţiile a căror pacienţi au fost mutaţi către alte secţii. Cei 28 de pacienţi au fost testaţi şi din fericire rezultatul este negativ.
În secţii va avea loc dezinfectarea terminală. „Personalul medical testat pozitiv va pleca la domiciliu. Pot spune că au simptomatologie uşoară, iar contacții, personalul medical contact al personalului pozitiv, vor desfăşura activitatea purtând echipamente de protecţie, urmând a fi testaţi în a 7-a zi de la contactul pozitiv. Partea cea mai gravă este la Nefrologie, unde cei 2 medici pe care îi avem sunt infectaţi. Cei 6 pacienţi sunt transferaţi pe Medicală 2, dar secţia nu îşi va mai putea desfăşura activitatea din lipsa personalului“, a explicat Alina Dobrea, managerul Spitalului de Urgenţă Galaţi.
Situaţie critică şi la Serviciul de Ambulanţă unde au fost confirmate 14 cazuri. Au fost sistate de azi (n.r. - marți) concediile pentru a face faţă solicitărilor. „Din cele 14 cazuri de colegi confirmaţi a avea boala, trei sunt medici, 3 ambulanțieri şi 8 asistenţi . Dintre aceştia, 11 sunt de la staţia Galaţi şi 3 de la Iveşti. S-a luat măsura anulării concediilor de odihnă“, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.
Aproape 70 de cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19 în ultimele 14 zile. „În ultimele 14 zile au fost înregistrate în Spitalul Judeţean Galaţi, 50 de persoane confirmate pozitiv, din care 9 medici, 18 asistenţi şi 23 personal auxiliar, iar la Serviciul de Ambulanţă, în aceeaşi perioadă, 16 persoane din rândul cadrelor medicale sunt confirmate. Se derulează anchetele epidemiologice. Volumul de muncă este foarte mare“, a declarat Ani Nistor, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Galaţi.
Două noi containere cu 16 paturi sunt instalate în zona UPU a Spitalului de Urgenţă Galaţi pentru a mări zona de triaj, unde se aşteaptă transferul bolnavilor confirmaţi către spitalele suport COVID. Pentru a se mai reduce presiunea de pe ambulanţe, autorităţile locale au promis că le pun la dispoziţie microbuze cu şoferi, dar şi asistenţi din reţeaua de medicină şcolară, pentru a face recoltările de probe de la prsoanele suspectate a avea virusul şi aflate în izolare. Astfel, rămân libere echipaje de la Ambulanţă care pot interveni la cazurile de urgenţă.
Citește și Nu mai sunt locuri în spitalele suport COVID din Galaţi «- CLICK!