20 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Protest la Spitalul Judeţean Galaţi. Angajaţii TESA cer mărirea salariilor
Protest la Spitalul Judeţean Galaţi. Angajaţii TESA cer mărirea salariilor

Câteva zeci de angajaţi ai Spitalului Judeţean Galaţi au protestat astăzi, marți, 28 decembrie 2021, nemulţumiţi că nu se aplică legea şi că, de fapt, din 2017 salariile lor nu le-au fost mărite. Vorbim aici de personal de întreţinere şi îngrijire şi personal TESA de la muncitori, fochişti, contabili, brancardieri, infirmieri, jurişti şi alte categorii de personal nemedical, dar a cărui muncă este importantă în asigurarea desfăşurării activităţii într-un spital.

Cele câteva zeci de angajaţi ai spitalului au oprit spontan munca şi au ieşit în curtea spitalului nemulţumiţi că nu se aplică Legea 153 din 2017, care ar fi trebuit să ducă până acum la majorarea salariilor în patru trepte. Pentru aceşti angajaţi care sunt muncitori, infirmieri, brancardieri, ingineri, contabili, jurişti etc. nu s-a aplicat nicio majorare. „Este un protest spontan demarat pentru aplicarea prevederilor legale ale Legii 153 şi pentru personalul TESA, nu doar pentru cel medical. Personalul TESA face parte din colectivul care a susţinut toată această perioadă de pandemie. Salariile nu ni s-au mai mărit din 2017. Solicităm aplicarea Legii 153/2017. Acum, legea se aplică în mod discriminatoriu, doar pentru unii angajaţi. Pentru personalul TESA nu s-a aplicat deloc”, explică un protestatar.

Salariile nu s-au mărit, dar preţurile tot au crescut de-a lungul acestor ani. „Noi avem salarii foarte mici. Nu ne ajung pentru necesităţile de a trăi. Preţurile au crescut, nu şi salariile. Noi lucrăm la instalaţia de oxigen, este foarte greu, mai ales acum în pandemie”, a mai spus un alt protestatar. „ Eu sunt infirmieră la Urgenţe, iar acum suntem în pauză. Am ieşit însă ca să susţinem cauza personalului auxiliar. Salariile sunt foarte mici, mai ales că noi muncim nu doar cu pacienţi non-COVID, ci şi cu cei cu COVID-19. Salariile au rămas la nivelul celor din 2017, preţurile sunt însă foarte mari”, spunea o altă protestatară.

La nivelul ţării sunt 3.000 astfel de angajaţi în unităţi sanitare. Protestul de la Galaţi este susţinut de sindicatul „Solidaritatea Sanitară” care acum protestează la Bucureşti.


Articole înrudite