Percheziţii la Galaţi într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor Recomandat

Luni, 14 Iunie 2021 12:25
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov - Serviciul de Investigaţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, efectuează astăzi, 14 iunie, 7 percheziţii domiciliare şi 3 controale economice, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniul construcţiilor, anunţă IGPR, citând IPJ Braşov. Percheziţiile se desfăşoară în judeţele Braşov şi Galaţi, la sediul social şi punctele de lucru a două societăţi comerciale, precum şi la domiciliile administratorilor şi asociaţilor societăţilor în cauză.
Din cercetări a rezultat faptul că cele două societăţi comerciale, prin administratorii lor, ar fi înregistrat în contabilitate cheltuieli fictive, ce constau în achiziţii de materiale de construcţii şi prestări servicii,  în scopul prejudicierii bugetului de stat. Prejudiciul astfel cauzat este de peste 5.000.000 de lei. Acţiunile se vor desfăşura în zece locaţii, în urma acestora urmând a fi identificate şi ridicate mijloace de probă, respectiv înscrisuri, documente de provenienţă, medii de stocare, totodată efectuându-se toate activităţile procedurale ce se impun, pentru stabilirea situaţiei de fapt.
Poliţiştii vor pune în aplicare 7 mandate de aducere, persoanele bănuite urmând a fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, în vederea audierii. Activităţile se desfăşoară cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului Criminalistic Braşov, luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Braşov, alături de poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi, mai precizează comunicatul.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu