Un parc cum n-a văzut Galaţiul decât în ţările civilizate doreşte Primăria să construiască în carterul I.C. Frimu. Certificatul de Urbanism este deja obţinut, mai rămâne ca şi consilierii locali să-şi dea acordul. Parcul urmează să fie amenajat pe actualul amplasament al punctului de lucru al Serviciului Public Ecosal situat la intersecţia străzilor Anghel Saligny cu Basarabiei, care va fi relocat.
Pe acelaşi amplasament se află şi un hangar aviatic care îşi datorează existenţa Grupului 3 Aviaţie de luptă din 1920. În perioada comunismului hangarul a fost, pe rând, depou de tramvaie şi garajul unei firme de utilaje auto. Clădirea hangarului este ultima de acest tip din Galaţi, prin urmare proiectanţii parcului s-au gândit că păstrarea acestei clădiri atrage o oarecare valoare de memorie şi identitate locală.
Amenajarea parcului va urmări dispunerea pe 4 zone funcţionale, în relaţie cu hangarul aviatic: zona piaţeta urbană, zona alei pietonale, zona teren multisport, zona loc de joacă pentru copii. Spaţiul este gândit ca parc urban contemporan ce va funcţiona împreună cu hangarul, luând în considerare transformarea acestuia într-un centru de interes local pentru care se va face un studiu ulterior.
Fântână arteziană cu lumini şi senzor de proximitate
Parcul va avea în partea de vest, în faţa hangarului, o piaţetă cu fântână arteziană, în partea de nord, s-a proiectat accesul în parc şi s-a prevăzut o alee care face legătura cu zona centrală, dar şi un spaţiu de joacă pentru copii. În mijlocul aleii este amplasat un spaţiu cu mese de şah sau alte jocuri pentru persoane de toate vârstele. Locul de joacă pentru copii este amplasat în partea de est a noului parc, iar în partea de sud este prevăzut un teren de sport pentru adolescenţi şi tineri. Nu vor lipsi nici plantaţiile de pomi de talie medie.
Terenul de sport va avea 600 mp şi este destinat pentr trei sporturi: baschet, volei şi tenis şi va avea chiar şi bănci pentru spectatori. Fântâna arteziană este alcătuită din 15 jeturi laminare împărţite în 5 grupuri distincte, va fi iluminată şi va avea chiar şi senzor de proximitate care la apropierea unei persoane va activa funcţiunea ”Splash”, adică un grup de 3 jeturi se va ridica la înălţimea de 2 m. De câteva pe zi se va activa funcţia ”Dinamic”, adică fântâna arteziană va funcţiona cu joc de apă şi lumini.
Valoarea totală a investiţiei va fi de 2.968.465 lei proveniţi de la bugetul local, iar durata investiţiei se doreşte a fi de 12 luni.