O firmă din judeţul Timiş caută să ia muncitori de la Galaţi

Miercuri, 19 August 2015 00:00
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Şomerii gălăţeni sunt doriţi de o firmă de fabricarea echipamentelor electrice si electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule, societate care are circa 7.000 de angajaţi în două fabrici din judeţele Timiş şi Arad. Societatea – SC Delphi Packard Romania SRL - are foarte multe comenzi pe care nu le poate onora decât angajând personal suplimentar. Şi cum judeţele Timiş şi Arad au foarte puţini şomeri (conform ANOFM, la finele lunii iunie, judeţul Timiş este judeţul în care s-a înregistrat cea mai scăzută rată a şomajului din ţară, de 1,35%), societatea se îndreptă cu ofertele de muncă spre zonele din ţară cu număr mare de persoane fără un loc de muncă.

Potrivit ANOFM, la finele lunii iunie, judeţul Galaţi număra 19.050 şomeri, având o rată a şomajului de 9,29%, situându-se printre judeţele cu cele mai mari rate ale şomajului din ţară, faţă de rata stabilită la nivel naţional, de 4,94%.

Pentru angajarea muncitorilor, societatea Delphi Packard Romania SRL a solicitat AJOFM Galaţi să organizeze trei burse a locurilor de muncă în localităţile cu număr mare de şomeri. Astfel, pe 26 august va avea loc o bursă a locurilor de muncă la Tg. Bujor, pe 27 august, la Costache Negri, iar pe 28 august, la Tecuci. Firma caută persoane interesate să lucreze în meseria de confecţioner cablaje auto la una din cele două fabrici, din Ineu sau Sânnicolau Mare.

Firma oferă un salariu de încadrare de 1.200 de lei (ce poate creşte, funcţie de performanţe), bonuri de masă, iar o dată pe lună asigură, gratuit, un drum acasă, pentru angajat. În plus, oferta mai cuprinde şi asigurarea a două mese pe zi, micul dejun şi prânzul. Contractul de muncă este însă pe o perioadă determinată, de 6 luni, cu posibilitatea de prelungire.

Rămâne de văzut câţi dintre şomerii sau beneficiarii de venim minim garantat din judeţul Galaţi vor considera atractivă oferta de muncă, având în vedere că pentru un astfel de job ar trebui să renunţe la indemnizaţia pe care o primesc acum, de la stat şi să plece să lucreze departe de casă, la o distanţă de minim 671 de km (distanţa de la Galaţi la Ineu) şi de maxim 753 de km (distanţa de la Galaţi la Sânnicolau Mare).       

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu