Lucrări încheiate pe DJ242 (FOTO) Recomandat

Luni, 19 Aprilie 2021 16:12
Publicat în Știrea zilei

Investiţie finalizată pe DJ242. Este vorba de modernizarea a 30,7 km de drum judeţean, cu fonduri europene, în cadrul Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020. Valoarea totală a investiţiei este de 74.758.835 de lei şi au fost realizate lucrări pe ruta Folteşti - Măstăcani - Chiraftei - Fârţăneşti - Viile - Umbrăreşti - Târgu Bujor - Vârlezi, anunţă Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi.

„Unul dintre cele mai circulate drumuri judeţene, care leagă DN26 (Galaţi - Murgeni) de DN24D (Galaţi - Bârlad), a fost modernizat complet pe toată lungimea lui. Este principala arteră de circulaţie folosită de conducătorii auto pentru a ajunge în oraşul Târgu Bujor. Este pentru prima oară de la realizarea acestui drum când se intervine cu lucrări ample de modernizare. S-a consolidat fundaţia drumului, au fost reabilitate nu mai puţin de 15 poduri, au fost înlocuite toate podeţele de pe traseul drumului, s-au construit sisteme de colectare a apelor pluviale şi s-au amenajat piste de biciclete, staţii de autobuz şi trotuare. Mai mult, în zona cunoscută de conducătorii auto drept «Litera M», s-au realizat ziduri de sprijin şi sisteme cu geocelule pentru consolidarea terenului”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

În cadrul acestei investiţii s-au realizat următoarele:
- 14 poduri reabilitate;
- pod nou la Folteşti;
- 133 de podeţe noi;
- 878 de căi de acces;
- trotuare în interiorul localităţilor - 26.201 mp;
- piste de biciclete - 3,56 km;
- sisteme de colectare a apelor pluviale;
- ziduri de sprijin pentru consolidarea drumului;
- geocelule pentru stabilitatea terenului;
- opt staţii pentru transportul public de persoane;
- marcaje rutiere şi parapeţi de protecţie;
- 805 indicatoare rutiere;
- 23 treceri de pietoni semnalizate;
- 10 stâlpi de iluminat cu panouri fotovoltaice.

„Această investiţie cu bani europeni a însemnat şi o infuzie de bani în economia locală. De-a lungul implementării acestui proiect au fost create locuri de muncă, iar indirect au avut beneficii şi furnizorii locali de materii prime”, a mai spus Costel Fotea. În acest moment, în judeţul Galaţi sunt în plin proces de modernizare alţi aproape 100 de km de drum.

VEZI FOTO mai jos! ↓

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu