LOT COMPLET: Toate cele 20 de minibuze noi sunt la Galaţi (FOTO) Recomandat

Joi, 21 Noiembrie 2019 10:29
Publicat în Știrea zilei

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, astăzi, joi, 21 noimebrie 2019, că ultimele cinci minibuze noi din lotul de 20 au ajuns în parcul auto al societăţii locale de transport public, Transurb SA Galaţi. Este vorba despre autobuze „Karsan Jest” moderne, EURO 6, cu o capacitate de transport pentru 23 de călători, cu podea joasă şi cu rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Minibuzele au şi instalaţii de aer condiţionat şi încălzire.

Când intră pe traseu

Primele 11 minibuze noi au fost livrate societăţii locale de transport la începutul acestei luni. „Este încă un pas pe care îl facem pentru modernizarea transportului în comun, astfel încât călătorii să aibă cele mai bune condiţii. Primele 11 minibuze au ajuns la Galaţi aşa cum am promis. Vor acoperi traseele unde nu avem un număr mare de călători şi pentru că aceste minibuze sunt mai mici se vor strecura mai bine în trafic. Sunt primele dintr-un lot de 20 şi urmează să ajungă şi celelalte până pe data de 20 noiembrie. Celelalte 40 de autobuze mari, tot noi şi moderne, ajung şi ele până pe 20 noiembrie şi ne dorim ca din 1 decembrie să le vedem pe străzi, înlocuind mare parte din parcul auto al Transurb. M-am opus mereu achiziţionării de autobuze second-hand pentru că gălăţenii trebuie să aibă mijloace de transport moderne, cu dotări la standarde europene“, declara atunci Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi. Puteţi citi pe larg în articolul Primele minibuze noi au ajuns la Galaţi. Când intră pe traseu şi ce dotări au (FOTO).

Ce dotări au

Minibuzele sunt dotate cu panori indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu 5 camere şi unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant şi sistem de monitorizare flotă cu GPS. De asemenea, pentru validatoare a fost montat un sistem de cablaj conform cerinţelor tehnice specifice ale Transurb SA. În plus, minibuzele au şi dispozitive de verificare şi control pentru asigurarea mentenanţei. Preţul achiziţiei celor 20 de minibuze este de 6.238.000 lei, în urma licitaţiei publice organizate de către Primăria Galaţi.

În curând vor ajunge la Galaţi şi cele 40 de autobuze noi de mare capacitate achiziţionate de municipalitate. Acestea sunt în valoare de 26.246.000 lei, fără TVA, şi vor completa la rândul lor flota societăţii locale de transport public în comun, SC Transurb SA. Subiect despre care puteţi citi în articolul Cele 40 de autobuze noi au pornit spre Galaţi (FOTO).

FOTO în Galeria de imagini de mai jos!

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu