Licitaţie lansată pentru „Aleea Celebrităţilor” din Galaţi Recomandat

Miercuri, 21 Septembrie 2022 12:21
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Primăria municipiului Galaţi informează că strada Domnească va fi pusă în valoare în cadrul unui amplu proiect, iar contractul pentru modernizarea acestei străzi importante a oraşului a fost lansat în licitaţie publică. Este vorba despre segmentul cuprins între strada N. Gamulea (Biserica Greacă) şi strada Gării (Biserica Catolică), iar valoarea estimată a contractului este de 16.480.125 lei fără TVA, ofertele fiind aşteptate până pe 28.09.2022.
În cadrul proiectului sunt prevăzute în principal lucrări de modernizare şi reabilitare a carosabilului şi trotuarelor, cu elemente tip „Aleea Celebrităţilor - Walk of Fame” pentru personalităţi marcante ale Galaţiului, refacerea staţiilor de autobuz, reconfigurarea şi modernizarea spaţiilor verzi, sisteme de irigaţii automatizate, piste pentru biciclişti, bănci şi coşuri de gunoi, iluminat public de tip led. Mai mult, pentru pietonalizarea din week-end, în zona intersecţiei cu str. Gării, dar şi la intersecţiile cu drumurile laterale, se vor monta stâlpi retractabili automaţi, cu acţionare electrică sau hidraulică.
Primăria municipiului Galaţi continuă astfel programul de modernizare a zonei străzii Domnească unde se vor derula multe alte proiecte importante pentru gălăţeni ce vor duce în cele din urmă la crearea unui ansamblu urban. Acesta include Teatrul Dramatic, care va fi renovat, modernizarea Piaţetei de la Biserica Greacă, amenajarea spaţiului din imediata apropiere a străzii Eroilor ce presupune şi crearea unei parcări subterane, reconfigurarea parcului unde se află Monumentul Eroilor Revoluţiei. Mai mult, deja a fost depus pentru finanţare în cadrul PNRR proiectul pentru reabilitarea Palatului Simion Gheorghiu, în timp ce proiectul pentru punerea în valoare a clădirii de patrimoniu de pe strada Domnească nr. 58 este aproape de finalizare.
Deja a fost modernizată strada Domnească pe segmentul cuprins între strada Brăilei şi strada N. Gamulea (Biserica Greacă), dar şi Parcul Mihai Eminescu, Parcul de la Parfumul Teilor şi Piaţeta Florilor de Tei, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Citeşte şi Primăria Galaţi vrea Walk of Fame ca la Hollywood pe strada Domnească

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu