19 APRILIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
LIBERTY Galaţi ţinteşte să ajungă la aproape 650 de noi angajaţi în 2021
LIBERTY Galaţi ţinteşte să ajungă la aproape 650 de noi angajaţi în 2021

LIBERTY Steel Group, care deţine cel mai mare producător integrat de oţel din România, ţinteşte să ajungă la aproape 650 de noi angajaţi la LIBERTY Galaţi în 2021, cu cel puţin 100 de candidaţi recrutaţi până la finalul anului. Extinderea reflectă strategia de transformare continuă a LIBERTY Galaţi, 100 de noi locuri de muncă fiind generate de creşterea producţiei companiei şi de accelerarea proiectelor de automatizare şi digitalizare.

LIBERTY Steel Group este unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu o echipă de peste 7.000 de oameni, din care 1.100 sunt femei. Extinderea echipei LIBERTY Galaţi este susţinută de performanţele obţinute în 2021 şi de obiectivele de creştere, compania vizând o producţie anuală de 3 milioane de tone de oţel, ceea ce reprezintă o creştere majoră faţă de momentul achiziţiei din 2019.

"Viziunea grupului nostru este de a transforma LIBERTY Galaţi într-o companie a viitorului prin sustenabilitate, digitalizare şi perfecţionare profesională. Avem un plan de transformare - GREENSTEEL - pentru a produce oţel sustenabil, cu o amprentă redusă de carbon, care îmbină tehnologiile inovatoare cu producţia de energie regenerabilă şi reciclarea fierului vechi. Strategia noastră de resurse umane pune echipa LIBERTY în centrul acestei transformări. Ne propunem să consolidăm această echipă, să atragem tineri care să ne susţină în transformarea industriei oţelului şi să investim în perfecţionarea oamenilor noştri, pentru a dezvolta şi utiliza tehnologiile viitorului", a declarat Paramjit Kahlon, CEO LIBERTY Steel Group Primary Steel and Mining.

Strategia LIBERTY Galaţi include o serie de programe de perfecţionare, dezvoltare şi formare, în colaborare cu Academia GREENSTEEL, precum şi programe complexe de securitate şi sănătate în muncă. Compania a lansat recent un program de învăţare accelerată prin care 84 de muncitori au fost deja pregătiţi şi de care vor beneficia în curând alţi 100 de angajaţi. În colaborare cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Galaţi, LIBERTY Galaţi continuă proiectul de formare a viitorilor muncitori prin intermediul Şcolii de Ucenici.

"Avem o responsabilitate imensă faţă de oamenii noştri, familiile lor şi comunităţile în care activăm. De aceea, depunem eforturi considerabile pentru a asigura starea de bine şi stabilitatea echipei noastre. Unii dintre angajaţii noştri - adevăraţi "oameni din oţel" - s-au pensionat după ce au lucrat 30 - 40 de ani alături de noi. Dorim să creăm mai multe locuri de muncă pe termen lung, prin planul nostru de transformare GREENSTEEL. Avem nevoie de oameni noi - de la specialişti IT şi ingineri la ucenici - care să ne ajute să construim viitorul LIBERTY Galaţi", a spus Mihaela Vereş, Head of Human Resources LIBERTY Galaţi.

Pentru a încuraja mai mulţi tineri să se alăture industriei siderurgice şi să ajute la dezvoltarea unor metode de producţie sustenabile, compania a lansat Academia GREENSTEEL în colaborare cu parteneri din industria energetică şi din mediul academic, printre care Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi,  cu care dezvoltă un program de mentorat pentru studenţi. În plus, specialiştii globali LIBERTY Steel Group - cu o vastă expertiză în industria oţelului şi în tehnologii avansate - colaborează îndeaproape cu echipele din Galaţi pentru a găsi soluţii inovative de viitor atât pentru angajaţi, clienţi, parteneri, cât şi pentru societatea românească.


Articole înrudite