02 MAI 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Încep înscrierile alergătorilor la Semimaraton Galaţi 2024
Încep înscrierile alergătorilor la Semimaraton Galaţi 2024

Fundaţia Comunitară Galaţi dă startul celui mai important eveniment filantropic cu caracter sportiv al Galaţiului, prin deschiderea procesului de înscriere alergători la Semimaraton Galaţi 2024.

„Anul acesta, în mai, Semimaraton Galaţi marchează un deceniu şi un an de inspiraţie şi acţiune – "11 ani de fapte bune". De-a lungul acestor ani, am crescut împreună, transformând fiecare pas alergat într-un simbol al speranţei, solidarităţii şi progresului nostru comun. Fiecare ediţie a însemnat mai mult decât o cursă, a fost un angajament faţă de binele comunităţii şi un prilej de a celebra spiritul gălăţean. Reflectând la succesul de anilor trecuţi, când am reunit peste 6000 de alergători şi am susţinut 89 de proiecte printr-un total impresionant de 559987 lei în granturi, privim cu optimism spre ediţia a 11-a. Ne propunem să depăşim aceste cifre, continuând să unim oameni din toate categoriile – de la copii la seniori, de la amatori la atleţi profesionişti, de la iubitori de cultură la simpli entuziaşti - toţi împărtăşind bucuria de a fi împreună şi de a face fapte bune”, anunţă Fundaţia Comunitară Galaţi.

Competiţia se va desfăşura în ziua de 26 mai 2024, începând cu ora 07:00, în Galaţi, având startul şi sosirea din faţa parcului „Spicu” de pe strada Domnească (la Nespălata).

„Traseele de concurs vor fi semnalizate de către organizatori prin garduri şi benzi de delimitare şi vor fi supravegheate de arbitrii de cursă (ce vor avea însemne distincte), voluntari (responsabili cu securitatea traseului, cu hidratarea alergătorilor în zona punctelor de hidratare şi asigurarea primului ajutor în caz de necesitate), agenţi de pază, poliţişti, jandarmi, amplasaţi în diferite puncte ale traseelor, precum şi a unui echipaj de prim ajutor. Descrierea şi harta traseelor sunt disponibile pe site-ul competiţiei - www.semimaratongalati.ro”, menţionează Fundaţia Comunitară Galaţi.

Cauzele ediţiei din 2024 ce pot fi susţinute prin alergare sau donaţii, sunt următoarele:
1. Fundaţia Motivaţion cu proiectul BASCHET ÎN SCAUN RULANT LA GALAŢI
2. Asociaţia Fantasticii Down cu proiectul EGALI, UNICI, FANTASTICI!
3. Asociaţia Family Hope Autism cu proiectul ALEARGĂ PENTRU FAMILY HOPE AUTISM
4. Asociaţia Floarea Sorului cu proiectul Poi’ANA GREEN
5. Asociaţia Lumea Lor, Lumea Tuturor cu proiectul RECUPERARE ÎN NATURĂ
6. Asociaţia Dodoroni cu proiectul APROAPE DE TATA
7. Grupul de iniţiativă LICURICII cu proiectul JOC ŞI CULOARE/SĂNĂTATE PRIN MIŞCARE
8. Asociaţia Help Lăbuş cu proiectul DISPENSARUL ANIMALELOR HELP LĂBUŞ
9. Grupul de iniţiativă IT Girls Thecon cu proiectul CODE GIRLS
10. Asociaţia pentru Onestitate şi Mobilizare – O.M. cu proiectul ADOLESCENŢA – ADEVĂR ŞI PROVOCARE
11. Fundaţia Comunitară Galaţi cu proiectul VOLUNTAR!

Înscrierea participanţilor se face DOAR online pe site-ul www.semimaratongalati.ro, până cel târziu 14 mai (inclusiv confirmarea plăţii).

Cursele la care participanţii pot alerga, cu taxele de înscriere aferente, sunt, după cum urmează:
01.03 – 14.05
Semimaraton 21 km 150 lei
Cros 10.5 km 130 lei
Cursa populară cca. 3 km 60 lei
Cursa copiilor 400 – 1 km 55 lei
Cursa animalelor 500 m 35 lei.

Cei care doresc să contribuie şi să susţină cauzele implicate, chiar dacă nu participă la Semimaraton Galaţi 2024 în calitate de alergători, pot face donaţii în următorul cont: Fundatia Comunitara Galati (IBAN RO 42 RNCB 0141 1481 4389 0001, BCR – Sucursala Galaţi, CIF: 35152184) cu precizarea exactă a numelui cauzei şi asociaţiei pentru care donează.

„Pentru că binele se învaţă şi se înfăptuieşte mai bine împreună, Semimaraton Galaţi 2024 devine, din nou, provocarea adresată comunităţii gălăţene de a se mobiliza, implica şi contribui la devenirea unui oraş transformat prin mişcare, pentru schimbare”, transmite Fundaţia Comunitară Galaţi.

Toate detaliile cu privire la Semimaraton Galaţi 2024 sunt disponibile în cadrul regulamentului, pe site-ul: www.semimaratongalati.ro.


Articole înrudite