22 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
INAUGURARE: Facultatea de Medicină din Galaţi are cele mai moderne laboratoare de anatomie din România - FOTO
INAUGURARE: Facultatea de Medicină din Galaţi are cele mai moderne laboratoare de anatomie din România - FOTO

Rectorul Universităţii Dunărea de Jos Galaţi, Lucian Puiu Georgescu, a tăiat, marţi, 5 decembrie 2023, panglica de inaugurare în noua clădire a Facultăţii de Medicină şi Farmacie amplasată pe str. Portului (fostul Parc de Soft), ocazie cu care au fost inaugurate laboratoarele de anatomie ale acestei facultăţi.

"În 2020, facultatea nu avea nicio clădire, iar acum inaugurăm o investiţie totală de 1 milion de euro însemnând achiziţia, reparaţiile, modernizarea şi dotările. Astăzi avem cel mai modern laborator de anatomie din România amplasat la parterul acestei clădiri, iar la etajele superioare sunt sălile de cursuri şi amfiteatre. Oferim cele mai bune condiţii de studiu pentru studenţii noştri, mai ales că investiţiile nu se opresc aici. Mai avem de primit, până la sfârşitul acestui an, şi alte dotări, iar la începutul anului viitor vom derula un alt program de investiţii dedicat acestei facultăţi, care va oferi studenţilor noştri posibilitatea de a studia organismul uman cu ajutorul unui soft cu care se poate realiza disecţie virtuală, o investiţie de peste 300.000 euro", ne-a declarat Puiu Lucian Georgescu.

Astfel, studenţii medicinişti, şi bineînţeles şi profesorii, vor avea la dispoziţie 6 săli de laborator de anatomie dotate cu aparatură performantă specifică anatomiei didactice: celule frigorifice, mese de autopsie ultraperformante cu aspiraţie automată şi elevaţie, cărucior elevator electric, truse de autopsie, lămpi de disecţie cu camere video care vor transmite imaginile către sălile de curs.

Printre dotările nou-achiziţionate se remarcă şi un cadavru sintetic (foto deschidere 👆) care, printre alte proprietăţi didactice, are şi particularitatea de a fi confecţionat din materiale care la atingere sunt similare cu cele umane şi care a costat aproximativ 100.000 euro, fiind achiziţionat din Statele Unite ale Americii.

GALERIE FOTO, MAI JOS 👇


Articole înrudite