În ce transformă Primăria Galaţi clădirea fostului cinematograf „Ţiglina” Recomandat

Marți, 07 Februarie 2023 12:09
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Vechea clădire a fostului cinematograf „Ţiglina” va fi renovată şi va primi o nouă utilitate pentru comunitate, după ce municipalitatea a reuşit preluarea clădirii de la RADEF, iar de curând a fost semnat şi contractul de finanţare prin PNRR pentru derularea lucrărilor necesare, informează Primăria municipiului Galaţi.
Principalele lucrări vizează reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire/a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea/reabilitarea/modernizare sistemelor de climatizare şi/sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea/modernizarea instalaţiei de iluminat, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice şi termice etc.
Contractul de finanţare semnat în cadrul PNRR pentru obiectivul „Renovare energetică a imobilului din strada Brăilei nr. 165 (fost Cinematograf „Ţiglina”)” este în valoare de 2.571.902,03 lei (500.000 de euro).
În prezent se analizează diverse posibilităţi privind viitoarea destinaţie, inclusiv ca această clădire să găzduiască Teatrul pentru copii şi tineret, potrivit Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu