La Grădina Zoologică, din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, brusca răcire a vremii şi reîntoarcerea ninsorii a schimbat şi obiceiurile animalelor.
Aşa se face că leii africani, în mod normal total neobişnuiţi cu zăpada şi ninsoarea, s-au adaptat la brusca schimbare a vremii. Nu stau ascunşi în adăpost, ci au ieşit la plimbare, pe zăpadă, prin ninsoare, iar unii chiar socializează şi rag de mama focului. Urşii au ieşit şi ei din hibernare. Vin la gard să primească seminţe şi dau semne că nu le displace deloc zăpada. "Nu mai ştiu nici ei dacă e iarnă sau primăvară, s-a schimbat clima, s-a schimbat vremea, nu mai hibernează, ies la zăpadă", spunea unul dintre îngrijitori. Tigrul siberian în schimb este în elementul lui şi aleargă prin zăpadă. Faţă de temperaturile cu care este el obişnuit cele căteva grade pe minus şi ninsoarea nu îi pun nicio problemă.
În schimb, ratonii nici nu se gândesc să iasă din culcuşul cald de paie. "Au ieşit doar dimineaţă, au mâncat şi apoi au intrat la adăpost, nu le place lor zăpada", spuneau îngrijitorii. Neobişnuit este mai ales, spun specialiştii, comportamentul leilor africani şi al urşilor, care arată însă că aceştia s-au adaptat la mediu. "Afară au ieşit urşii, preferă să nu hiberneze, tigrii siberieni sunt în mediul lor. O curiozitate este legată de leii africani care au ales să petreacă după-amiaza în spaţiul liber, în zăpadă. Nu toate animalele de la Zoo Galaţi au ales să iasă afară, o să observaţi că ratonii nu ies, iubesc prea tare culcuşul pe care l-am facut cu paie", a spus Mădălin Şerban, biolog, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Galaţi.
Îngrijitorii şi restul personalului de la Zoo spun că deşi reîntoarcerea iernii a cam schimbat obiceiurile unora dintre animale, celelalte se bucură însă de zăpadă.