22 IANUARIE 2025 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Halloween în siguranţă: Atenţie la articolele de îmbrăcăminte destinate copiilor, pot fi periculoase!
Halloween în siguranţă: Atenţie la articolele de îmbrăcăminte destinate copiilor, pot fi periculoase!

La sfârşitul lunii octombrie celebrăm Halloween-ul, iar consumatorii se îndreaptă către produse tip îmbrăcăminte specifice acestei sărbători, produse cosmetice etc. În acest context, InfoCons vine în sprijinul consumatorilor cu Aplicaţia Gratuită InfoCons ce pune la dispoziţie alertele rapide pentru produsele nealimentare la nivelul Uniunii Europene, actualizate în timp real.
Pentru organizarea petrecerilor cu siguranţă vom achiziţiona produse specifice acestei sărbători, însă trebuie să fim atenţi ce, cum şi de unde cumpărăm.
Sfaturi la achiziționarea articolelor de îmbrăcăminte destinate celor mici:
- Hainele pentru copii de până la 7 ani (înălţime 1.34 m), nu ar trebui să aibă cordoane sau şnururi în zona gâtului!
- Hainele pentru 7-14 ani nu ar trebui să aibă în zona capului sau a gâtului cordon, şnur mai lat de 75 mm (7,5 cm) cu capetele libere!
- Hainele pentru copii nu ar trebui să aibă cordoane sau şnururi cu capetele libere mai lungi de 140 mm (14 cm), în zona taliei!
- Hainele pentru copii nu ar trebui sa aibă, ca şi sistem de prindere în jurul gâtului, şnur, cordon!
- Hainele pentru copii care sunt croite să se lege în partea din faţă, nu ar trebui să aibă partea de şnur care se leagă mai lungă de 360 mm (36 cm)!
- Şiretul de la pantofi, după ce a fost legat trebuie să fie în totalitate în interiorul pantalonului. Cordonul de la haina copilului, după ce a fost legat nu trebuie să atârne!
- Dacă aveţi deja cumpărate articole de îmbrăcăminte pentru copii care nu îndeplinesc cerinţele de mai sus puteţi să le faceţi dumneavoastră sigure prin eliminarea cordonului sau a şnurului sau prin scurtarea acestora, după caz!
- Dacă aţi cumpărat o haină care nu respectă aceste reguli de bază, aveţi posibilitatea să sesizaţi la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor!
- Articolele de îmbrăcăminte confecţionate acasă, de asemenea, trebui să îndeplinească cerinţele de mai sus!
Şi de Halloween trebuie să fim atenţi la ce anume cumpărăm, să citim informaţiile etichetei şi să ştim că ingredientele sunt afişate în ordine descrescătoare, primul fiind în cantitatea cea mai mare. Să fim atenţi la articolele de îmbrăcăminte destinate copiilor pentru a nu le pune în pericol sănătatea şi nu în ultimul rând, să luam atitudine atunci când drepturile ne sunt încălcate! Fii un consumator activ şi adoptă o9atitudine! Descarcă Aplicaţia Gratuită InfoCons pentru a afla în timp real alertele pentru produsele alimentare şi nealimentare! Fii informat!”, transmite Sorin Mierlea, preşedinte InfoCons.


Articole înrudite