Galaţiul rămâne sub COD GALBEN de vreme severă până joi dimineaţă Recomandat

Marți, 16 Martie 2021 16:33
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat avertizarea meteorologică de vreme severă de tip COD GALBEN, valabilă şi pentru judeţul Galaţi şi despre care cotidianul nostru a relatat în articolul „COD GALBEN de vreme rea începând de astăzi, de la ora 14.00“.

Astfel, până joi dimineaţă, 18 martie, ora 06.00, vor fi precipitaţii în majoritatea zonelor, iar în regiunile din sudul, estul şi centrul ţării, precum şi zonele montane şi submontane se vor cumula cantităţi de apă local de 25…35 l/mp şi pe spaţii mai mici, îndeosebi în jumătatea de est a Munteniei, 40…70 l/mp. Vor fi mai ales ploi, dar treptat în Transilvania şi local în Maramureş, iar începând din noaptea de marţi spre miercuri (16/17 martie) şi în vestul şi nordul Moldovei vor predomina ninsorile.

anm

În toată zona montană şi local în Transilvania şi zona subcarpatică din Moldova stratul de zăpadă nou depus va fi consistent. La munte, la peste 1500 m altitudine, temporar vântul va sufla tare, cu rafale de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii, iar intensificări de până la 55...65 km/h vor fi şi în sudul Banatului şi al Olteniei şi local în Moldova şi estul Munteniei. Intensificări ale vântului vor fi pe arii mai restrânse şi cu viteze mai mici şi în restul teritoriului, precizează ANM.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu