Pe 1 octombrie, când în Biserica Ortodoxă Română se face pomenirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului, la noul schit „Acoperământul Maicii Domnului şi Sfântul Ierarh Luca al Crimeei”, din judeţul Galaţi, a fost zi de rugăciune şi de comuniune cu prilejul hramului.
Pentru a spori evlavia şi bucuria duhovnicească a clerului şi credincioşilor prezenţi la acest hram, dar şi pentru a aduce mângâiere şi nădejde slujitorilor Sfintelor Altare şi tuturor semenilor din zona protopopiatului Covurlui, greu încercaţi de revărsarea apelor, a fost adusă spre închinare replica fidelă a Icoanei Maicii Domnului Prodromiţa, din patrimoniul sacru al Parohiei Slobozia Conachi, judeţul Galaţi.
Rugăciuni speciale pentru încetarea ploilor
După săvârşirea Tainei Sfântului Maslu, în biserica din incinta aşezământului monahal a fost oficiată Sfânta Liturghii de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos.
Ierarhul locului a slujit împreună cu un sobor de clerici din cadrul Centrului eparhial, de la Protoieria Covurlui şi din localităţile sinistraţe, în prezenţa multor credincioşi din satele din apropierea noului schit.
În cadrul slujbei au fost rostite rugăciuni speciale pentru încetarea ploilor şi revărsarea milei lui Dumnezeu peste poporul dreptcredincios.
După Sfânta Liturghie, Înalpreasfinţia Sa a citit Acatistul Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului şi a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a explicat semnificaţia sărbătorii, evidenţiind ajutorul pe care îl primim de la Dumnezeu prin mijlocirea Maicii Domnului.
La final, ierarhul Dunării de Jos a săvârşit Parastasul pentru cele şapte persoane din judeţul Galaţi decedate în inundaţiile catastrofale din acest judeţ, precum şi pentru donatorii şi binefăcătorii acestei noi vetre monahale, trecuţi la cele veşnice.
O familie de credincioşi din Bucureşti a donat terenul
Noul locaş de cult se constuieşte prin contribuţia deosebită a Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului” - Cudalbi pe un teren situat în extravilanul comunei Frumuşiţa, judeţul Galaţi, donat de către o familie de credincioşi din Bucureşti.
Până în prezent, cu sprijinul Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Dunării de Jos şi strădania maicii stareţe, stavrofora Mariani Popa, au fost realizate drumul de acces către schit şi alimentarea cu apă, lucrări pentru sistematizarea şi amenajarea curţii interioare şi alimentarea cu energie electrică, în continuare efectuându-se lucrări ample de construcţie la noua biserică, la paraclisul de vară şi la celelalte clădiri din incinta ansamblului mănăstiresc, informează Arhiepiscopia Dunării de Jos. FOTO, mai jos!