23 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Galați: Bucuria primei zile a Festivalului Internaţional de Animaţie Gulliver - ALBUM FOTO
Galați: Bucuria primei zile a Festivalului Internaţional de Animaţie Gulliver - ALBUM FOTO

Grădina Publică gălăţeană a găzduit prima zi a evenimentelor „outdoor” din cadrul Festivalului Internaţional de Animaţie Gulliver, un tărâm fantastic adus la realitate în perioada 22-27 mai 2023. Festivalul este organizat de Teatrul pentru copii şi tineret Gulliver din Galaţi (fostul Teatru de păpuşi), în paralel cu spectacolele ce au loc în sălile Teatrului Dramatic „Fani Tardini”, în aceeaşi perioadă, o adevărată sărbătoare a sfârşitului primăverii şi începutului verii lui 2023.
Copiii şi părinţii lor au avut bucuria unui program interesant şi dens, care a cuprins atât divertismentul, cât şi întâlnirea cu tehnologia de vârf.
Trupa de Marionete Arad a prezentat spectacolul „Capra cu trei iezi” în paralel cu atelierele de programare pe computer de la LOGISCOOL Galaţi. Efervescenţa momentelor a fost întreţinută de multă culoare oferită prin „facepainting”, în cortul VR Experiences derulându-se teatrul virtual cu tema Richard al III-lea.
Compania MAG din Bucureşti s-a hotărât să-i înveţe pe copii jongleriile cu poiuri ca apoi spectatorii mari şi mici să se întâlnească cu Zâna apelor. Spectaculoasa marionetă gigant a venit la Galaţi împreună cu Teatrul pe roţi din Arad, adică împreună cu Sorin Dorobanţu şi Nuţi Dorobanţu. Aceşti maeştri păpuşari demonstrează supradimensionarea marionetei clasice, în realizări excepţionale ca cea denumită Zâna apelor, care, cum declară Soso şi Nuţi, „este o sirenă uriaşă ieşită din adâncul mărilor pentru a aminti oamenilor că apele, oceanele, mările sunt populate de creaturi minunate, de-a dreptul miraculoase, pe care trebuie să le protejăm cu toate puterile noastre. Ea este o marionetă gigant de aproximativ 3 m înălţime, mânuită cu ajutorul firelor, pe un sistem de tip cumpănă imaginat şi realizat de Teatrul pe roţi din Arad. Se poate deplasa şi pluti deasupra publicului fascinându-l atât cu cântecul şi mişcările ei unduioase, cât şi prin luminile pe care le aprinde la lăsarea întunericului”. ALBUM FOTO, mai jos!


Articole înrudite