22 DECEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Doar grătare la Plaja Dunărea
Doar grătare la Plaja Dunărea
Plaja Dunărea ar urma să fie deschisă oficial pe data de 15 mai, şi aici ne referim la darea în funcţiune a bazinelor de înot, asta bineînţeles dacă vremea va fi frumoasă. În caz contrar acest lucru ar urma să fie posibil începând cu 1 iunie. Potrivit informaţiilor furnizate de directorul Societăţii de Gospodarire Urbană Galaţi (societate a Primăriei Galaţi), Eduard Grosu, programul de funcţionare la Plaja Dunărea este între orele 7.00 şi 19.00, accesul fiind liber după ora 19 dar nefiind permis accesul la bazinele de înot. În ceea ce priveşte tarifele de intrare pe Plaja Dunărea, taxa pentru adulţi este de 6 lei de persoană, în timp ce elevii, studenţii, pensionarii şi militarii au reducere la 4 lei. Gălăţenii care doresc să vină cu maşina la Plaja Dunărea trebuie să ştie că parcarea auto îi va costa 4 lei iar dacă vor să îşi lase hainele la garderobă vor plăti 1,3 lei. „În perioada 30 aprilie-5 mai, Plaja Dunărea va fi deschisă în weekend pentru activităţi recreative, gălăţenii putând face şi grătare în locurile special amenajate în acest scop”, ne-a declarat directorul Eduard Grosu.

Pescuit la Lacul Vânători

Împătimiţii pescuitului pot trage o fugă pentru a arunca undiţele în Lacul Vânători, dar pentru acest lucru vor fi nevoiţi să plătească 9 lei de persoană pentru două ore de pescuit sportiv. Lacul Vânători a fost deschis începând cu data de 15 aprilie iar programul de funcţionare este acelaşi ca în cazul Plajei Dunărea, adică de la ora 7.00 până la ora 19.00. Taxa de intrare este de 5 lei pentru adulţi, în timp ce elevii, studenţii, pensionarii şi militarii vor plăti câte 4 lei. Cei care vor dori să închirieze foişorul pentru 12 ore trebuie să scoată din buzunar 25 de lei iar cei care vor dori să îşi monteze cortul vor plăti 14 lei pentru 12 ore.

Pădurea Gârboavele, cu grătare şi fântâni arteziene

Spaţiile de recreere administrate de la nivelul judeţului – Pădurea Gârboavele şi Zătun - reprezintă alternative care pot fi luate în considerare de cei care dispun de motorizare proprie, neexistând trasee ale trasportului public la dispoziţia gălăţenilor.
Dintre cele două locaţii menţionate, Pădurea Gârboavele este prima opţiune, gălăţenii luând cu asalt acest spaţiu în perioada Paştelui. Accesul este contracost, fiecare adult achitând câte 1 leu de persoană, iar preţul achitat pentru accesul fiecărui autoturism este de 5 lei. La intrarea în spaţiul amenajat pentru accesul publicului, gălăţenii primesc saci pentru depozitarea gunoiului şi câte o broşură din care pot afla zonele accesibile. În spaţiile amenajate există locuri de joacă pentru copii, terenuri pentru sport în aer liber, mese, bănci, grătare, coşuri de menaj şi 3 fântâni arteziene cu apă potabilă. De 1 mai se va redeschide pentru public Muzeul Satului. În plus, pe perioada verii, un producător de bere va organiza concursuri cu premii.
Picu Apostol Roman, directorul Serviciului Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat (ce ţine de Consiliul Judeţului), a apreciat faptul că gălăţenii au reuşit să lase pădurea curată în urma trecerii lor pe acolo, în perioada zilelor libere de Paşte: „Spre surprinderea mea, oamenii au fost mult mai civilizaţi decât în ceilalţi ani. Au fost foarte disciplinaţi şi au dat dovadă de respect pentru natură, pentru investiţiile făcute în Pădurea Gârboavele şi pentru cei care la plecarea lor acasă rămân să cureţe atât toaletele cât şi spaţiile de agreement, astfel încât vizitatorii din ziua următoare să găsească un spaţiu curat, în care să se poată relaxa”.

Pescuit la Zătun, pentru cei cu dare de mână

Zătun este un spaţiu mai puţin vizitat, fiind atractiv în special pentru pescarii ceva mai bine poziţionaţi financiar, însoţiţi de familiile lor. Accesul pescarilor implică achitarea taxei de 100 de lei, la care se adaugă alta de 5 lei pentru accesul maşinii. Cei care nu intenţionează să pescuiască achită 5 lei taxa pentru accesul autovehiculului şi 10 lei de persoană. Aceştia au acces la grătare, foişor şi pot folosi locul de joacă pentru copii.

Articole înrudite