17 NOIEMBRIE 2024 - Monitorul de Galați - Ediție regională de sud-est Galați Brăila Buzău Constanța Tulcea Vrancea
Modifică setările cookie-urilor
Monitorul de Galati iOS App Monitorul de Galati Android Google Play App
Cursuri gratuite de condus pentru tinerii gălăţeni defavorizaţi
Cursuri gratuite de condus pentru tinerii gălăţeni defavorizaţi

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate dau startul înscrierilor pentru cea de-a 8-a ediţie a programului „Permis pentru viitor”, prin intermediul căruia tinerii din medii defavorizate pot primi sprijin financiar pentru a urma cursurile şcolii de şoferi. Astfel, aceştia pot obţine permisul de conducere şi pot avea un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în extinderea atribuţiilor de serviciu. Selecţia beneficiarilor este realizată în baza unui concurs de proiecte. Cei interesaţi pot aplica on-line sau trimite prin poştă dosarul până la data de 24 ianuarie 2023, conform informaţiilor disponibile pe website-ul Fundaţiei pentru Comunitate - https://pentrucomunitate.ro/permis.
Pentru acest program sunt eligibili tinerii care au vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, indiferent de localitatea de reşedinţă, care provin din medii defavorizate şi care îşi doresc să obţină permis de conducere categoria B, C sau D, inclusiv pentru tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie.
„De la bun început Programul „Permis pentru viitor” a fost gândit să ofere o şansă în plus în carieră şi în viaţă tinerilor din medii defavorizate. În toţi aceşti ani am cunoscut tineri ambiţioşi, care au finalizat cursurile şcolii de şoferi şi au promovat examenul, iar acum deţin permis de conducere şi o meserie care le asigură un venit. Suntem încântaţi că acest program reuşeşte să continue strategia noastră de responsabilitate socială, care îşi propune să construiască parteneriate solide cu membrii comunităţilor din care facem parte,” a declarat Camelia ENE, CEO &Country Chairman MOL România.
Iniţiat în anul 2015, programul „Permis pentru viitor” se înscrie în strategia de responsabilitate socială a MOL România prin intermediul căreia dezvoltă proiecte pe termen lung, cu scopul de a sprijini comunităţile. Pentru tinerii cu posibilităţi materiale reduse, permisul de conducere reprezintă un ajutor real pentru accesul pe piaţa muncii sau pentru a obţine un loc de muncă mai bun. În decursul celor şapte ani de la lansarea acestui program, 140 tineri au finalizat cu succes cursurile şcolii de şoferi: 118 au obţinut permis de categoria B, 16 categoria C şi trei atestate, o tânără cu handicap a obţinut permis categoria B pentru automobil adaptat, un tânăr a promovat examenul pentru categoria B96 (care permite suma MMA autoturism + rulotă/remorcă până la limita de 4.250 kg), iar un alt tânăr a obţinut permisul pentru tractoare agricole. Alţi 44 de beneficiari continuă studiile sau sunt programaţi pentru examen.
„Îi încurajăm pe cei interesaţi să obţină Permis pentru viitor să solicite cu încredere sprijin în procesul de depunere a proiectelor, atât din partea oamenilor apropiaţi, cât şi din partea organizaţiilor cu care sunt în legătură sau direct de la organizatorii Programului. Experienţa ediţiilor anterioare ne arată că tinerii care aleg un mentor, un îndrumător, o persoană care să-i ajute la înscriere, dar şi mai târziu, în timpul cursurilor şcolii de şoferi, au rezultate mai bune. Accentuez importanţa unei adeverinţe din partea unui angajator care oferă un loc de muncă în cazul în care solicitantul va deţine permis de conducere, fiindcă aceasta constituie un real avantaj în procesul de jurizare a proiectelor”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.
Formularul de înscriere şi alte detalii despre programul „Permis pentru viitor” sunt disponibile pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro.


Articole înrudite