CNAIR a dat ordinul de începere pentru proiectarea Drumului Expres Brăila - Galaţi Recomandat

Luni, 12 Iulie 2021 10:08
Publicat în Știrea zilei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a emis, pe data de 01 iulie 2021, ordinul de începere pentru proiectarea Drumului Expres Brăila - Galaţi.
Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia acestor lucrări a fost câştigată de asocierea SC SA & PE Construct SRL (lider de asociere) - Spedition UMB - Tehnostrade S.R.L.
Contractul pentru DX Brăila - Galaţi are o valoare de 371,42 milioane de lei fără TVA, prevede 10 luni pentru proiectare şi 24 de luni pentru execuţie.
Perioada de garanţie este de 10 ani pentru cei 11 kilometri ai noului drum marca UMB, care ar trebui finalizaţi în 2024.
CNAIR a semnat pe 15 aprilie contractul pentru proiectarea şi execuţia Drumului Expres Brăila - Galaţi cu ofertantul declarat câştigător, respectiv grupul de firme controlat de Dorinel Umbrărescu.
Acest obiectiv constă în construirea a 11,088 km de drum expres, la 2 benzi pe fiecare sens de circulaţie, inclusiv a 3 poduri, 1 pasaj şi 2 viaducte şi va fi o variantă alternativă viabilă pentru traficul greu de pe DN 22B şi va asigura o conexiune corespunzătoare între cele două oraşe, precum şi cu podul suspendat peste Dunăre din zona Brăila.

Mai multe din această categorie:

Lasă un comentariu